iPhone 5 veel sneller dan nieuwe iPod touch, volgens Geekbench

Uit een vergelijking van Geekbench blijkt dat de iPod touch vijfde generatie langzamer is dan de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2 en derde generatie iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPod touch 5gEerder deze maand dook de eerste benchmark van de iPod touch vijfde generatie al op. Inmiddels is de iPod touch in handen van de eerste kopers, wat betekent dat nu meer en uitgebreidere tests opduiken. Geekbench-maker Primate Labs nam de iPod touch zelf onder de loep en vergeleek de resultaten met andere iOS-apparaten. Hieruit blijkt dat de nieuwe iPod over het algemeen slechter scoort dan de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2 en derde generatie iPad.


Het verschil met de iPhone 4S is wel vrij klein. De vijfde generatie iPod touch behaalt een score van 619, terwijl de iPhone 4S 654 scoort. De iPod doet het wel beter dan zijn voorganger uit 2010, die met een score van 375 eindigt. De CDMA- en GSM-modellen van de iPhone 5 scoren 1573 en 1572. Geekbench-scores worden gewogen met een basisscore van 1.000, die wordt behaald door een Power Mac G5 met een 1,6 GHz single core-processor.

Geekbench iPod touch 5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.