Apple brengt iOS 6.1.1 beta uit voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 6.1.1 beta uitgebracht voor ontwikkelaars.

ios 6.1.1 betaApple heeft vanavond iOS 6.1.1 voor ontwikkelaars uitgebracht. De betaversie is alleen beschikbaar voor mensen met een developeraccount. iOS 6.1.1 zou grote verbeteringen in Apple Maps in Japan bevatten. Een lijst met verbeteringen zie je hieronder. Zodra we meer weten over nieuwe functies voor gebruikers buiten Japan, zullen we dat melden.
Dat Apple iOS 6.1.1 beta uitbrengt voor ontwikkelaars is wel opvallend. Nog maar een paar dagen geleden, op 28 januari 2013, bracht Apple bracht iOS 6.1 uit voor gewone gebruikers.

Een paar dagen later was het al op 22% van de iOS-apparaten geïnstalleerd. Niet helemaal zonder problemen trouwens, want een kleine groep iOS-gebruikers klaagt over speakerproblemen.

In iOS 6.1 werden eigenlijk nauwelijks functionele wijzigingen doorgevoerd. In deze nog kleinere subrelease 6.1.1 verwachten we dan ook geen grote verbeteringen. Wel is het mogelijk dat Apple maatregelen heeft genomen tegen de pas verschenen jailbreak van iOS 6.x. Mensen met een jailbreak kunnen daarom beter even wachten totdat het evad3rs-team groen licht heeft gegeven.

De betaversie van iOS 6.1.1 is te installeren op dezelfde apparaten die ook iOS 6.0 ondersteunen: de iPhone 3GS en later, de iPad 2 en later, de iPad mini en de iPod touch vierde generatie en later.

Hieronder zie je de verbeteringen in de Maps-applicatie in Japan:

  • Improved pronunciation of roads during turn-by-turn navigation
  • Optimized directions to more strongly prefer highways over narrower roads
  • Now indicates upcoming toll roads during turn-by-turn navigation
  • Added labels for junctions, interchanges, on-ramps, off-ramps, and intersections
  • Added indicators for transit station buildings, subway lines, and traffic lights
  • Updated freeway color to green
  • Updated icons for some location categories including fire stations, hospitals, and post offices
  • Added 3D buildings including Tokyo Station, Japan Imperial Palace, and Tokyo Tower

De verbeteringen waren overigens ook wel nodig, want Japanse gebruikers klaagden na het verschijnen van iOS 6 dat de hoeveelheid informatie op hun kaarten sterk was afgenomen. Links zie je de situatie in iOS 5 met Google Maps, rechts de veel kaler uitgevoerde kaart van Apple Maps in iOS 6. Bekende locaties zoals Rainbow Bridge en Tokyo Tower waren niet te vinden.

japan google maps   japan apple maps

De nadruk op verbeteringen in Japan zou ermee te maken kunnen hebben dat Apple zijn positie in Azië wil versterken.

Let op! Bèta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen alleen gebruikt worden door gewone gebruikers als de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-bètasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 20:26
Categorie iOS
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.