iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

App Scanner controleert of iPhone-app aan Apple’s richtlijnen voldoet

App Scanner is een tool waarmee ontwikkelaars kunnen kijken of een app die ze hebben gemaakt aan de richtlijnen van Apple voldoet. De tool controleert op private API's.

app scannerAls je een iPhone-applicatie maakt is het altijd afwachten of Apple deze goedkeurt. Ook al zijn sinds afgelopen september de richtlijnen versoepeld, nog lang niet alle apps komen er bij Apple in. Vooral het gebruik van private API’s wordt niet gewaardeerd en dat kan zelfs onbedoeld gebeuren terwijl je er als ontwikkelaar geen weet van had. Chimp Studios heeft nu een oplossing gemaakt: App Scanner 1.0. Dit is een tooltje waarmee je je iPhone-applicatie kunt voorbereiden op het reviewproces van Apple.


Na het maken van de app sleep je deze naar App Scanner. Deze zal controleren of er gebruik is gemaakt van private API’s aan de hand van 24.000 signatures. De ontwikkelaar is van plan om frequente updates te bieden. Maar eigenlijk zou Apple zelf zo’n scanner moeten maken, zodat ontwikkelaars met iets meer vertrouwen hun app kunnen inleveren en Apple minder werk heeft aan het afwijzen van applicaties die toch niet door de eerste keuringsronde komen. Erica Sadun bracht afgelopen augustus ook een soortgelijke tool uit, maar heeft deze sindsdien niet meer bijgewerkt.

App Scanner kost $3 en is verkrijgbaar via de website van de ontwikkelaar.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.