Write for Dropbox: schrijfapp gebruikt iPad als toetsenbord voor iPhone

Write for Dropbox voor de iPad is een simpele tekstverwerker met markdown-editing en hij dient als toetsenbord voor de iPhone-app.

Write for Dropbox iPad schrijfappJe hebt een iPad met alleen Wi-Fi, maar op de iPhone met internet kan je niet lekker schrijven en je moet snel een behoorlijke tekst af hebben. Is het een bestaand probleem? Dan is er nu een bestaande oplossing: Write for Dropbox. Dat is een nieuwe schrijfapp voor de iPad met de bijzondere mogelijkheid dat je de iPad als toetsenbord kan gebruiken voor dezelfde applicatie op de iPhone. Die is ter ere van de release van de iPad-app, tijdelijk gratis te downloaden.

Vooropgesteld: de functionaliteit waarmee je de iPhone aan de iPad-app met elkaar verbindt om op beide platformen tegelijk te schrijven (of een tekst van het ene naar het andere apparaat te kopiëren), is niet de enige optie van Write for Dropbox. Het is namelijk ook een keurige tekstverwerker.

Write for Dropbox toetsenbord syncWrite for Dropbox voor de iPad heeft een strakke interface waarin je begint op een helder wit vel, zonder verdere opsmuk. Boven het toetsenbord vind je tekstverwerkingsopties. Die zijn niet zo uitgebreid als in Microsoft Word, maar bieden wel basisbewerkingen zoals tekst vetgedrukt maken, cursief of onderstreept. De applicatie is een zogenaamde markdown-editor: met knoppen en door tekst te omsingelen met leestekens als een asterisk, geef je de tekst karakteristieken. Zo kan je bijvoorbeeld koppen en tussenkoppen neerzetten.

Zoals de naam al impliceert, kan je teksten in de app opslaan in de opslagdienst Dropbox. De applicatie ondersteunt daarbij de mappenstructuur van de dienst, zodat je ook je eigen mappen kan aanmaken. Ook kan je afbeeldingen als URL vanuit Dropbox importeren in je teksten. Andere handigheden van de app zijn dat je in-app de helderheid van het scherm kan aanpassen, een nachtstand, offline ondersteuning zodat je zonder internet verder kan tikken en dat je pagina’s kan publiceren als webpagina. Write for Dropbox werkt bovendien samen met andere apps: je kan teksten vanuit andere applicatie in deze app openen. Behalve in Dropbox, kan je overigens ook schrijfsels opslaan in Google Drive, CloudApp en Evernote.

Downloaden: Write for Dropbox (€1,79, iPad, iOS 6.0+)
Ook genoemd: Write for Dropbox (tijdelijk gratis, normaal €1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2013, 16:33
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.