Week Calendar HD zonder reden uit App Store verwijderd

De populaire agenda-applicatie Week Cal HD voor de iPad is zonder opgaaf van reden door Apple uit de App Store verwijderd.

Week Cal Zo nu en dan verwijdert Apple applicaties uit de App Store, waar vervolgens geen haan naar kraait. Donderdag bereikte ons echter een opmerkelijk bericht: Apple heeft de populaire agenda-applicatie Week Calendar HD uit de App Store verwijderd, zonder opgaaf van reden.


Dit laat de Nederlandse ontwikkelaar UtiliTap donderdag via hun website weten. Op Twitter was het al verscheidene mensen opgevallen dat de applicatie niet meer beschikbaar is. “Apple heeft deze zeer populaire app uit de App Store verwijderd, zonder ons de exacte reden te vertellen. Op e-mails en telefoontjes van ons wordt niet gereageerd” zo valt er sinds donderdagavond op de website te lezen.

Omdat het volstrekt onduidelijk is waarom de applicatie van het ene op het andere moment niet meer beschikbaar is, komen de ontwikkelaars zelf met een theorie:

Het enige wat wij kunnen bedenken, is dat Week Cal HD qua ontwerp en functionaliteit te veel lijkt op Apple’s nieuwe agenda-applicatie voor de iPad in iOS 5 en dat onze app daarom is verwijderd.

Week Cal HD en Calendar in iOS 5 (iPad) vergeleken

Links: Week Cal HD 1.1 (21 mei 2011) Rechts: Calendar in iOS 5 beta 1 (6 juni 2011)

Week Calendar HD had voor de laatste update nog een soortgelijke kleurstelling als de huidige agenda-applicatie in iOS 5, maar om de update goedgekeurd te krijgen moest de interface een andere kleur krijgen, wat zwart is geworden. De ontwikkelaars zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met deze gang van zaken en hebben dan ook geen goed woord over voor Apple:

Week Calendar HD bestond al lang voordat iOS 5 is aangekondigd, maar Apple lijkt niet zo blij met concurrentie voor haar eigen apps in iOS 5. Apple staat erom bekend dat het ideeën van ontwikkelaars heeft gekaapt en met de App Store heeft men volledige controle over de beschikbaarheid van ‘concurrerende’ ideeën en producten.

Overigens is Week Cal voor de iPhone nog wel steeds in de App Store verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.