Voor de vakantieganger: VGZ op Reis

VGZ brengt een eigen iPhone-applicatie die het de vakantieganger makkelijk moet maken als er calamiteiten optreden. De applicatie VGZ op Reis bevat verschillende mogelijkheden om de juiste nummers bij de hand te hebben en aan de hand van je locatie de juiste partijen in te schakelen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

VGZ op Reis op de iPhoneVandaag heeft zorgverzekeraar VGZ een eigen iPhone-applicatie gelanceerd die het de vakantieganger makkelijker moet maken om zorgeloos op vakantie te gaan. Het biedt de vakantieganger eenmaal op reis de mogelijkheid om acuut hulp te krijgen bij calamiteiten. Hiermee is rekening gehouden met ziekte, ongelukken en diefstal. Het doel van de applicatie van VGZ is om calamiteiten te voorkomen en te allen tijde de mogelijkheid te geven om makkelijk de juiste partij in te schakelen als er wel iets gebeurt.

Vanuit VGZ op Reis heb je de mogelijkheid om telefoonnummers van je naasten in te voeren zodat deze snel bij de hand zijn mocht er zich een calamiteit voordoen. Het nummer van de alarmcentrale is ook opgenomen. De iPhone-applicatie van VGZ biedt de mogelijkheid om op basis van je locatie de zorginstanties in te lichten of je naasten te laten weten waar je bent. Wordt je portemonnee gestolen, dan is er ook de mogelijkheid om vanuit de app het telefoonnummer te zoeken dat je moet bellen om je bankpassen en creditcards te blokkeren. Je kunt vanuit de applicatie ook van je noodnummers een eigen achtergrond maken zodat deze altijd op je iPhone te zien zijn.

Inmiddels is ook al comptabiliteit met iOS 4 toegevoegd. Je hebt wel iOS 3.1 of nieuwer nodig om de applicatie VGZ op Reis te kunnen gebruiken. Enige wat jammer is, is dat de ondersteuningspagina van VGZ in iTunes naar de algemene VGZ-website gaat. Graag zou ik ook via de eigen site meer informatie kunnen vinden over de iPhone-applicatie VGZ op Reis. De link voor ondersteuning over VGZ op Reis is inmiddels aangepast.

Downloaden: VGZ Op Reis (gratis)
Via: @vangeest

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2010, 14:14
Categorieën Diensten, Gezondheid en fitness
Onderwerpen gezondheid, reizen, vakantie, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.