Viber-app voegt emoticons, locatiedelen en 40-persoons groepschat toe

Viber heeft een update gekregen met locatie delen, emoticons en stickers toevoegen en groepschatten met 40 mensen. Viber heeft 140 miljoen gebruikers en groeit snel.

viber iphone androidViber ziet zichzelf graag als alternatief voor WhatsApp, Skype en soortgelijke diensten. Het gaat goed met de chatdienst: vandaag maakten ze bekend dat er meer dan 140 miljoen gebruikers zijn en dat ze snel groeien. Dagelijks komen er 400.000 nieuwe gebruikers bij. De grens van 150 miljoen gebruikers zal daardoor al rond de kerstdagen worden bereikt. Maar Viber heeft meer te melden, want ze hebben versie 2.3 van de messaging-app uitgebracht voor iOS en Android.

Die bevat nieuwe functies zoals emoticons, stickers en een optie om locaties te sturen naar vrienden. Je laat een pin vallen op de kaart en stuurt die daarna naar vrienden, zodat je makkelijk kunt afspreken. Afgelopen juli werd het al mogelijk om groepschats te voeren. Vandaag is de limiet daarvan verhoogd naar 40 personen.

viber iphoneHet handige van Viber is dat je kunt chatten en telefoneren met mensen op bijna alle platformen. Naast iOS worden ook Android, S40, Symbian, Windows Phone en BlackBerry ondersteund. Toch zijn er ook kritische geluiden rond Viber te horen. Vooral bij de introductie van de app werd geklaagd over extra kosten die in rekening werden gebracht en waren er privacybezwaren (onder andere omdat de app gemaakt wordt door een Israelisch bedrijf). Sindsdien is de kritiek wat verstomd: er is een groep mensen die er fanatiek gebruik van maakt en een groep mensen die het liever links laat liggen en voor Skype of WhatsApp kiest. Het verschil is dat je met WhatsApp niet kunt bellen en met de andere twee wel. Viber en WhatsApp hebben nog geen optimalisatie voor de iPad, Skype wel.

De nieuwste versie van de Viber-app heeft een verbeterde gebruikersinterface en is aangepast voor de iPhone 5 en iOS 6, met onder andere een nieuw virtueel toetsenbordje. Om locaties en emoticons toe te voegen aan een bericht tik je op het plusteken linksboven. Je ziet dan een paneel in beeld (zie afbeelding) waarmee je foto’s kunt maken, je locatie delen of emoticons kiezen.

Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 17:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, skype, viber, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.