Oliebol: speur de beste oliebollen op met iPhone-app

De Nederlandse iPhone-app Oliebol helpt je bij het vinden van de beste oliebol in de buurt. De app heeft sterrenwaarderingen op ze te raten.

Oliebol iPhone iPod touchJe wilt rond de jaarwisseling niet met zompige meelballen zitten natuurlijk. De iPhone-app Oliebol helpt je de goede bollen te lokaliseren, maar als dat geen prio heeft, helpt de applicatie je überhaupt al met het vinden van oliebollen. De toepassing indexeert alvast de bekendste oliebollenkramen in het land en het kost maar weinig moeite er handmatig een aan toe te voegen. Inclusief locatie op kaart en natuurlijk een sterrenwaardering van de bol.

Oliebol is zowel een kaart als een lijst als je de app binnenkomt, afhankelijk van welke weergave je het prettigst vindt. Sta vooral toe dat de applicatie je locatie uitleest. In de lijstweergave kan je dan gebruik maken van de sortering op afstand, waarbij je meteen het aantal meters of kilometers ziet dat je van een kraam of verkoper verwijderd bent. Dat overzicht is een stuk handiger dan het standaardoverzicht op Naam. Ook kan je de oliebollen selecteren op sterrenwaardering, waarin opnieuw rekening wordt gehouden met je omgeving. Met een druk op een kraam, kan je naast de sterrenwaardering zien en beïnvloeden, ook een kraam uitroepen tot favoriet en diens locatie op de kaart bekijken. Je hebt voor de interactieve functies wel een account nodig.

Oliebol iPhone overzicht Oliebol sterrenwaardering

Met een knop onderin beeld of in het menu links, kan je zelf een kraam toevoegen. Ook daarvoor moet je zijn ingelogd, wat in de applicatie louter kan via een verbinding met Facebook. In het menu tref je ook de Top 10 van Nederland en het filter Topbollen, waarmee je alleen kramen met een waardering van vier sterren of meer op de kaart en in de lijst ziet. Zo heb je natuurlijk nog geen garantie, maar misschien wel een grotere kans op een lekkere bol naast de bubbels.

Downloaden: Oliebol (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 16:45
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp oudjaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.