Seek: multifunctionele zoekmachine op de iPhone vandaag gratis

De zoekmachine-app Seek for iPhone is tijdelijk gratis te downloaden en laat je zoeken op Google, Bing, YouTube, Wikipedia, Instagram, Twitter, Imdb en allerlei andere sites die een database aan zoekresultaten tonen.

Seek for iPhone zoekmachineHet maakt niet zo gek veel uit of je in de webbrowser of in Safari in de iPhone zoekt. De kans is aanzienlijk dat je voor Google kiest als je informatie van het internet wil trekken en gezien de aanhoudende populariteit van de zoekmachine, mankeert daar ook niet zoveel aan. Toch zijn er netwerken die Google minder snel oppakt, met name als het aankomt op foto’s en ander beeldmateriaal. De vandaag gratis te downloaden app Seek biedt een oplossing: die laat je zo’n beetje elke denkbare database doorzoeken.

Je vult eerst een zoekterm in en krijgt dan de lijst bronnen te zien waarop je de zoekterm wilt loslaten. De lijst met bronnen waar Seek informatie vandaan haalt is lang. Google, Yahoo, Bing, YouTube, Vimeo, Google Images, Flickr, Tumblr, Instagram, Picasa, Pinterest, Dribbble, Wikipedia, Thesaurus, Answers, Twitter, Reddit, eBay, Amazon, Etsy, Imdb, Google News, ESPN en Google Maps maken samen de 24 diensten die je vanuit Seek kan raadplegen.

Seek for iPhone bronnenlijsIn verschillende zoekopdrachten die we uitvoeren, komen er twee diensten bovendrijven die zich moeilijker laten doorzoeken. Twitter is de eerste zoekmachine die faalt en dat lijkt wel bewust gedaan vanuit de app. Zoek via het netwerk en je komt standaard op een profielpagina van een zoekdienst uit – met gelukkig daaronder nog wel een zoekbalk. Daarnaast maakt Instagram van elke zoekterm een hashtag, waardoor zoekopdrachten met een spatie ertussen bij voorbaat geen resultaat opleveren. Als je een begrip van één woord zoekt, kan je wel keurig kiezen uit aanverwante zoekresultaten.

Je kan resultaten openen in Safari of e-mailen met een link. Er zijn helaas geen opties om foto’s en artikelen direct door te sturen naar apps die daar goed mee overweg kunnen.

Downloaden: Seek (vandaag gratis, was €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 12:49
Categorie Productiviteit
Onderwerpen google, instagram, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.