Jongerenkranten Kidsweek en 7Days krijgen previews op de iPad

7Days de krant is een voor de iPad gemaakte krant voor tieners en jongeren. Het gratis te downloaden proefnummer laat een vlotte, beeldende layout zien met allerlei vlot geschreven nieuws, reportages en opmerkelijke nieuwtjes.

7Days de krant op de iPadDe uitgever Young and Connected heeft haar twee kranten gericht op basisscholieren en tieners voorzien van gratis preview op de iPad. In de applicaties Kidsweek (basisscholieren) en 7Days de krant (jongeren) kan je gratis een proefnummer daterend van het begin van de maand lezen. Voor het kopen van de krant word je doorverwezen naar de MagZine-app, die de titels al langer in haar eigen kiosk presenteert. In de vrolijke krantenlayout van 7Days, kan je bovenaan elka pagina korte snacknieuwtjes meepakken en staan daaronder verslagen, reportages en korte, overige nieuwsberichten.

7Days de Krant iPadKijk je naar de derde pagina van het wereldnieuws, dan zie je hoeveel informatie er op een pagina 7Days kan staan. Bovenin vind je drie foto-onderschriften van amper vier regels met licht nieuws, daaronder staat het tweede deel van een reportage die een pagina eerder begon, begeleid door vier kleine foto’s. Daar weer onder vind je een apart bericht en dat is dan nog las van de groene balk rechts in beeld met vier overige nieuwtjes, die in twee gevallen ook zijn begeleid door foto’s. 7Days ziet eruit als een strak vormgegeven krant, maar maakt veel ruimte voor beeld. Daardoor is de tekst erg klein, maar een dubbele tik op het scherm of een pinch-beweging, zorgt voor inzoomen en laat stukjes makkelijk lezen.

Kidsweek krant voorpaginaBij het inzoomen valt op dat de foto’s, veel minder dan de tekst, zich niet echt lenen voor het Retina-scherm van de nieuwe iPad. Ze zijn in lage resolutie uitgevoerd en zijn daardoor ingezoomd ronduit vaag. Bij veelvuldig in- en uitzoomen willen de pagina’s ook nog wel eens verspringen in beeld. Echt fraai is dat niet, maar het is voor te stellen dat het nog minder vloeiend wordt, als de app ook haarscherpe (en dus zware) foto’s gebruikt.

Het proefnummer kapt halverwege af en toont 12 van de meer dan 20 pagina’s waar in ieder geval in de inhoudsopgave over wordt gerept. Voor 1,59 euro kan je in MagZine een volledig, nieuw nummer raadplegen. Die prijs geldt ook voor het jeugdweekblad Kidsweek. De al langer verkrijgbare digitale versies zijn daarmee goedkoper dan de papieren varianten van 2 euro (Kidsweek) en 2,25 euro.

Downloaden:
7Days de krant (gratis)
Kidsweek krant (gratis)
MagZine (gratis, €1,59 per krant)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 14:02
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen jongeren, kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.