Trivie: online quizzen op de Wordfeud-manier

Trivie is een nieuwe online quiz op de iPhone die je aangaat tegen één ander, op de Wordfeud-manier. Je bepaalt beide je categorieën van vragen en beantwoordt die dan beide.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Trivie online quiz iPhone iPod touchVan de online spelletjes waarin je een beurt op elk moment dat je wil kan uitvoeren, staat alleen Rumble nog stevig in de top 10 meest gedownloade gratis apps op de iPhone. Het online Scrabble-spel Wordfeud en de online Pictionairy-achtige Draw Something zijn inmiddels ver uit die regionen verdwenen. Dat wil niet zeggen dat er geen interessante online spelletjes meer op de iPhone uitkomen. Trivie is een Engelstalig online quizspel waarin elke speler zijn eigen categorie van vragen mag uitkiezen om de tegenstander mee te dwarsbomen. Wie aan het einde van vier rondes de meeste punten heeft, wint.

Trivie speloverzicht met vriendenElke ronde bestaat uit vijf vragen. Een goed antwoord levert, afhankelijk van je snelheid, al snel 100 tot 300 punten op. Als je lang wacht wordt er alvast een van de vier meerkeuze-antwoorden voor je weggehaald.

De eerste ronde beantwoorden beide spelers de categorie vragen van de eerste speler, de tweede ronde die van de tweede speler en de derde ronde worden de vragen gemengd. Voor de vierde ronde mag worden opgeboden: de speler met het hoogste bod van muntjes, ziet zijn categorie in de finale terugkomen. Omdat de vragen in onze testsessie behoorlijk detaillistisch op hun kennisgebied ingaan, is de strijd daar echter nog niet mee beslist. Net als bij Triviant kunnen zwaarder klinkende categorieën gevoelsmatig eenvoudigere vragen opleveren.

Trivie quizvraag voorbeeld iPhoneHet kiezen van een categorie gaat niet helemaal zoals je zou verwachten. Je zet daarvoor namelijk vijftien muntjes in en daarvoor trekt het spel een willekeurige kaart met een rubriek erop. Als die niet bevalt, kan je nog eens vijftien muntjes uittrekken en ga zo maar door. Daar zit natuurlijk een gedachte achter: om je muntenstapel te verhogen, kan je voor minstens 79 cent nieuwe munten kopen. 200 Munten kosten 79 cent, voor 3,99 euro krijg je er 1300. Trek je geen rubriek, dan krijg je algemene kennisvragen voorgeschoteld. Daar is prima mee te leven overigens, tenzij je de al dan niet bekende tegenstander echt wil aftroeven op een kennisgebied.

De Engelstalige vragen zullen niet voor iedereen weggelegd zijn, maar de taalbarrière heeft Draw Something ook niet in de weg gestaan. Trivie is een leuk uitgewerkt en ook erg leuk om te spelen online quizspel. Een versie in onze moerstaal zou helemaal onweerstaanbaar zijn.

Downloaden: Trivie (gratis ter introductie)

App Lijst: De 15 beste sociale multiplayer-games voor de iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2014, 12:59
Categorie Games
Onderwerp multiplayer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.