Slash-keyboard-icon

Review: Slash Keyboard verpakt 15 diensten in je toetsenbord

Het Slash KeyBoard is een erg handig toetsenbord voor mensen die vaak video's, locatiegegevens, gifjes of andere content delen met vrienden. Door een handige knop verandert het je toetsenbord in een zoekmachine.

Slash-keyboard-icon
Je iPhone staat vol met apps, die stuk voor stuk gevuld zijn met content die je dolgraag met anderen deelt. Constant apps openen om iets te delen is echter nogal omslachtig, zeker als er een veel handiger hulpmiddel op de onderste helft van je scherm te vinden is. Slash Keyboard transformeert je toetsenbord in een zoekmachine voor tal van populaire diensten.


Het doel van het Slash Keyboard is simpel: het delen van links zo gemakkelijk mogelijk maken, zonder dat je daar je chat-app voor hoeft te verlaten. Zodra je het toetsenbord hebt ingesteld kun je via een speciale slash-toets een menu openen waar allerlei populaire internetdiensten aan verbonden zijn.

Toegankelijke introductie
Via een handige introductie helpt de app je om het toetsenbord in te stellen. Loop je tijdens dit proces toch tegen problemen aan, kijk dan even in onze tip waarin we uitleggen hoe je een nieuw toetsenbord instelt.

De huidige versie van het toetsenbord ondersteunt vijftien afzonderlijke diensten, waar je van alles mee kunt. Stuur bijvoorbeeld een gif met Giphy, plak een sticker, deel een Spotify-nummer, een YouTube-video, contactgegevens of je locatie in Maps. Dit kan allemaal zonder de app te verlaten waar je de link in wilt versturen.

Slash-Keyboard Slash-Keyboard

Dit plakken van links gaat heel gemakkelijk. Je hoeft alleen maar op de /-toets te tikken om een klein menuutje te openen waarin je de dienst kunt selecteren. Hierna is het bovenste gedeelte van het toetsenbord ingeruimd voor kleine previews, zodat je altijd weet wat je precies verzendt.

Het Slash Keyboard verpakt al deze functies bovendien op een strakke, stijvolle manier. Het toetsenbord ziet er namelijk bijna zo uit als die van Apple zelf, op een kleine balk aan de bovenkant na. Hier staan de shortcuts die je direct naar de bijbehorende dienst brengen.

Te gebruiken in al je apps
Omdat al deze functies in het toetsenbord van je iPhone verwerkt zitten, kun je het Slash Keyboard in alle apps toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Twitter, Facebook, iMessage, WhatsApp en Telegram.

Op het delen via het /-commando hebben we weinig aan te merken, al is het wat onhandig dat je in sommige gevallen alsnog handmatig de link moet plakken als je iets gekopieerd hebt. Daarnaast heeft het toetsenbord heeft een handige autocorrect functie, die het Nederlands alleen nog niet ondersteunt.

Schakel dit dus uit in de instellingen voordat je begint met typen, anders worden al je woorden aangepast naar Engelse termen. Dit betekent ook dat je dus zult moeten leren om zonder autocorrect te tikken, wat best even wennen is als je hier altijd gebruik van hebt gemaakt.

Slash-Keyboard Slash-Keyboard

Als je kijkt naar de functies van het Slash Keyboard, dan is de vergelijking met het ReBoard-toetsenbord al snel gemaakt. Ook dit toetsenbord wil het delen van links zo gemakkelijk mogelijk maken, en hoopt dit op een soortgelijke manier te doen. Het grote verschil met ReBoard is dat het Slash Keyboard een stuk sneller werkt, intuïtiever te bedienen is en ook nog eens gratis is.

Conclusie Slash Keyboard review

Het Slash Keyboard is zonder twijfel een van de handigste toetsenborden die we de laatste tijd op onze iPhone geïnstalleerd hebben. Het delen van links gaat snel, of je dat nu via de /-toets of de kleine taakbalk doet aan de bovenkant van het toetsenbord.

De vijftien diensten die worden ondersteund omvatten video’s, afbeeldingen, gifs, muziek en je locatie, zodat je zelden meer een tweede app hoeft te openen als je iets wilt delen. Bovendien beloven de makers dat het aanbod van diensten in de toekomst aangevuld wordt, waardoor het Slash Keyboard alleen nog maar handiger wordt. Het is de vraag of je de overstap kunt maken naar een toetsenbord zonder autocorrectie, maar omdat Slash Keyboard volledig gratis is, is dit zeker het proberen waard.

Pluspunten

  • Deel razendsnel links zonder een app te openen
  • Gemakkelijk en snel in gebruik
  • Ondersteuning voor video's, muziek, gifs en meer

Minpunten

  • Geen Nederlandse autocorrectie
  • Sommige content alsnog handmatig plakken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2015, 12:09
Categorie Productiviteit
Onderwerp toetsenbord
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.