Paperboy: Spits, Metro en De Pers op je iPad lezen

Paperboy is een iPad-app waarmee je gratis kranten zoals Spits, Metro en De Pers kunt lezen. De app toont de originele pdf's van de websites, die vervolgens makkelijk in een andere pdf-app te laden zijn.

PaperboyMet de iPad-app Paperboy kun je een aantal internationale gratis kranten lezen, waaronder ook de Nederlandse Metro, Spits en De Pers. Eenmaal ingesteld downloadt Paperboy de laatste kranten, waardoor je ze ook kunt lezen op een moment dat je iPad geen internetverbinding kan gebruiken. Dit is niet de eerste app waarmee je gratis kranten kunt lezen: in november bracht AKO nog een update voor de MagWorld-app uit, die het mogelijk maakt om dezelfde kranten te bekijken. Waar MagWorld zich echter ook op een aantal tijdschriften richt, focust Paperboy zich puur op het gratis krantenaanbod.

PaperboyBijzonder is de mogelijkheid om vanuit Paperboy een krant in een andere iPad-app te laden. Een knop onder de krant in het hoofdscherm laat je hem openen in apps zoals iBooks, GoodReader, Dropbox of Evernote. Wil je een krant delen met je vrienden, dan is het mogelijk om een link naar je klembord te kopiëren of te e-mailen. Deze verwijst direct naar een pdf-bestand op de website van de desbetreffende krant. Kranten zijn vanuit de app ook van een ster te voorzien, zodat je ze makkelijker terugvindt.

Je kunt de kranten in zowel horizontale als verticale weergave lezen. Door met twee vingers op het scherm te bewegen kun je in- en uitzoomen. Omdat het gaat om een pdf-weergave, is het niet mogelijk om te dubbeltappen op een artikel om automatisch daar op te zoomen.

Downloaden: Paperboy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 14:38
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.