iCulture speelt: Trials Frontier is Game van de Week en Impossible Tennis Game

Trials Frontier is Game van de Week voor iPhone en iPad, Kravity en Impossible Tennis Game zijn leuke highscorespelletjes.

ICS Impossible Tennis Game iPhone headerHet was een week waarin niet één, niet twee maar drie freemium-games van bekende franchises uitkwamen op iPhone en iPad. Één daarvan is Game van de Week, en het is niet Family Guy: The Quest for Stuff dat een letterlijke herhalingsoefening is van The Simpsons Tapped Out. En het is helaas ook niet Rollercoaster Tycoon 4 Mobile. Die rekent met Farmville-achtige maniertjes en een standaard freemium-spel-uiterlijk keihard af met alle nostalgische gevoelens die we voor het origineel koesterden. Trials Frontier, dat werd hem wél!

Impossible Tennis: ‘simpel’

Impossible Tennis Game iPhoneDaar gaan we weer: een piepklein highscorespelletje dat wel eens tot grote hoogten kan komen. Impossible Tennis volgt het Flappy Bird-principe. Het bestuurt super eenvoudig, lijkt uiterst haalbaar en is toch verrassend lastig.

Ditmaal bestuur je de tennisser aan de bovenkant van het beeld. Die stuur je naar links en rechts met vegen elders op het scherm. Het is daarbij zaak de onderkant van het beeld niet helemaal af te schermen, want daar staat de machine die de ballen op je af schiet. Hoe eerder je ziet aankomen, hoe makkelijker het is. Op het moment dat je de eerste bal mist, ben je af. Dus: hoeveel ballen kan jij retourneren op gras, gravel en harde ondergrond?

Downloaden: Impossible Tennis Game (gratis, geen in-app aankopen, iPhone, iOS 5.0+)

Kravity: bungelen in de ruimte

ICS Kravity iPad iPhoneEen mannetje (of vrouwtje) links en een mannetje (zeker weten) rechts. Ze worden verbonden door een touwtje en bungelen zo in een pixelige ruimte. Druk je op de linker helft van het scherm, dan duikt het linker personage naar onder en komt de rechter naar voren – en andersom. Op die manier slinger je de ruimtereizigers langs al het vuil waar je op af zweeft. Langs drie satellieten links, drie rotsen rechts en dan al snel veel lastiger langs allerlei meteorieten, satellieten, delen van marsrovers en ander puin door elkaar heen. Het zal je niet verbazen dat Kravity een highscoregame is volgens het principe: makkelijk geleerd, moeilijk om onder de knie te krijgen. Het verschil is nu wel dat je twee pogingen krijgt naar de leaderboards. Een geinig spelletje, maar we zagen het een half jaar geleden al veel fraaier, Nederlandser, leuker en uitdagender worden uitgewerkt in Duet Game.

Downloaden: Kravity (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Trials Frontier

Game van de WeekEr is het een en ander te doen om Trials Frontier. De eerste iPhone- en iPad-uiting van Ubisofts bekende reeks waarin je scheurt en balanceert op een brommer, wordt beticht te ver van de originele spelcomputerdelen te staan. Daar valt misschien wat voor te zeggen: in het spel neem je zoveel missies aan en rommel je zo vaak aan je brommer, dat je ook als je even tussendoor wilt spelen terwijl je op de bus wacht, eigenlijk niet weet of je die minuut wel toekomst aan spelen. Maar kraakt dat het spel echt? In onze uitgebreide recensie leggen we uit dat de presentatie hoort bij de kracht van Trials Frontier, beschrijven we de besturing en de opzet en lees je waarom Trials Frontier onze Game van de Week is.

Downloaden: Trials Frontier (gratis, in-app aankopen, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2014, 19:34
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.