‘Facebook iPhone-app krijgt vanaf maart advertenties’

De mobiele apps van Facebook zouden volgens de Financial Times vanaf maart reclameberichten laten zien. De iPhone en iPad-app van Facebook zou hier ook onder vallen. In december beweerde Bloomberg al hetzelfde.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook iPhoneAfgelopen december schreven we al dat de Facebook-app voor de iPhone mogelijk reclame gaat tonen. Nieuwe bronnen van de Financial Times versterken dit gerucht, door vandaag precies hetzelfde te beweren. De reclameboodschappen moeten al vanaf maart dit jaar in de mobiele apps van Facebook te zien zijn. Facebook zou al hebben gesproken met advertentiebureaus om hier afspraken voor te maken.

De iPhone-reclameberichten zouden volgens de Financial Times linken naar een pagina op Facebook, in plaats van een externe website. Afgelopen december begon Facebook al met het tonen van ‘Sponsored Stories’ naast de nieuwsfeed van gebruikers in de browser, reclameberichten gebaseerd op wat je vrienden leuk vinden.

Reclame in de mobiele Facebook-apps zou ervoor kunnen zorgen dat het bedrijf ook op de iPhone en iPad omzet zal maken. Iets dat zeker zal helpen om de beurswaarde van Facebook te laten stijgen. Op 29 februari organiseert Facebook een speciaal marketing-evenement. Worden er inderdaad reclameberichten aan de app toegevoegd, dan is de kans groot dat het daar zal gebeuren.

Downloaden: Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 11:19
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.