Apple verbiedt gebruik van speciale karakters in appbeschrijvingen

Apple heeft het gebruik van speciale karakters in appbeschrijvingen verboden. Niet alleen emoji's, maar ook plusjes, sterretjes en vinkjes zijn niet langer toegestaan.

icoontjes app storeApple verbiedt vanaf 19 april het gebruik van speciale karakters in appbeschrijvingen. Sommige ontwikkelaars maakten er een kerstboom van, door zoveel mogelijk grappige emoji’s en andere icoontjes in de omschrijving te verwerken, zoals het hiernaast getoonde Weathercube. De nieuwe richtlijn is aangekondigd via het iTunes Connect-ontwikkelaarsportaal. Ontwikkelaars moeten voortaan standaardtekst gebruiken om hun apps aan te prijzen. Vinkjes, uitroeptekens, explosies, praatballonnetjes en andere tekens zijn niet langer toegestaan.


hayday sterretjesOntwikkelaars gebruikten de speciale tekens ook om gebruikers op het verkeerde been te zetten. Door reeksen van 5 sterren op te nemen in de teskt wordt de indruk gewekt dat de app een 5-sterrenbeoordeling heeft gekregen. In het geval van Hay Day staan er geen namen van personen of reviewsites bij, waardoor ze net zo goed verzonnen kunnen zijn. Er wordt ook onschuldig gebruik gemaakt van karakters: zo gebruikt de YouTube-app vinkjes voor belangrijke functies.

Het verbod om speciale karakters te gebruiken werd ontdekt door de makers van de de app TapeACall, die onderstaand screenshot instuurden naar AppleInsider.

itunes connect waarschuwing

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 april 2013 om 12:35
Onderwerp
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.