Emoji-iconen, hoe zit dat eigenlijk?

De Japanse Emoji-iconen in de nieuwe firmware 2.2 zijn alleen zichtbaar als je op de Japanse taal overschakelt.

Japan emoji-iconen“Ik kan zo snel niet die emoticon-functie vinden” schreef gisteren iemand in de reacties op iPhone firmware 2.2. Maar de Japanse Emoji-iconen zijn niet zomaar emoticons die je in de sms-applicatie op je iPhone aantreft: je ziet ze alleen met Japans e-mailadres als je overschakelt op de Japanse taal- en toetsenbordweergave. In het filmpje hieronder kun je zien hoe je door de (Japanse) menu-opties moet bladeren om de Emoji-iconen zichtbaar te maken. En eerlijk gezegd: het zijn er heel wat!


Onderin het Emoji-scherm bevinden zich vijf categorieën (er zijn meer knoppen, maar die gaan niet allemaal naar een scherm met icoontjes). De categorie Afspraak/Alert lijkt het grootst: 7 schermen met 21 emoticons levert zo’n 150 schoenen, vruchten, hartjes, voetballen, paraplu’s , hamburgers en andere plaatjes op die je bij het maken van afspraken kunt gebruiken. Er zijn ook gezichten, neuzen, vlaggen, auto’s, gewone (Yahoo-achtige) emoticons en nog veel meer.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.