Een iOS-update in de nacht installeren.

Automatische iOS-updates installeren op iPhone en iPad

Als je geen zin hebt om te wachten tot de nieuwste iOS-versie op je toestel staat, kun je ook automatisch iOS-updates laten installeren. Lees in deze tip hoe je automatische iOS-updates kunt installeren, zowel 's nachts als op een later moment.

Zodra er een nieuwe iOS-update verschenen is, gaan veel mensen deze meteen downloaden. Op zulke drukke momenten kan het downloaden langer duren dan normaal, waardoor je het erg frustrerend kan zijn. Daarom kan automatisch updaten een uitkomst zijn.

Automatisch iOS updaten: lekker makkelijk

Het installeren van een iOS-update kan bij grote nieuwe versies behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Sommige mensen installeren updates het liefst handmatig, maar er zijn ook mensen die helemaal geen zin hebben om erover na te denken. Voor die mensen zijn er automatische iOS-updates. Dit zorgt ervoor dat altijd de nieuwste versie van iOS op je toestel komt te staan, zonder dat je er zelf naar hoeft om te kijken. Dat kan op twee manieren: op een willekeurig moment (sinds iOS 12) of ‘s nachts terwijl jij slaapt (iOS 9 t/m 11).

Automatische iOS-updates vanaf iOS 12

In iOS 12 wordt het makkelijker om updates te installeren. De automatische update-functie staat zelfs standaard aan, zodat je er geen omkijken naar hebt. Je krijgt een melding dat er een iOS-update beschikbaar is, met de mededeling dat de nieuwste iOS-versie de komende nacht zal worden geïnstalleerd. Voorheen kreeg je alleen een melding dat er een update was, maar moest je zelf nog actie ondernemen. Je iPhone moet verbonden zijn met een Wi-Fi-netwerk en aangesloten zijn op een stroombron om de automatische update te laten plaatsvinden.

Zo werken automatische iOS-updates:

 1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 2. blader naar Algemeen > Software-updates.
 3. Tik op Automatische updates en zet de schakelaar aan.
 4. Automatische update iOS 12

  Als er een update is, dan zal deze de volgende nacht worden geïnstalleerd. Je hoeft nu niet meer handmatig op updates te checken, want alles gaat automatisch.

  ‘s Nachts automatisch een iOS-update installeren

  Gebruik je iOS 9 t/m iOS 11, dan kun je ook automatisch iOS-updates installeren, maar het vereist een extra stap. Je moet namelijk zelf de update eerst downloaden. Het installeren vindt dan de volgende nacht plaats, terwijl je slaapt. De iPhone moet verbonden zijn met een stroombron en met Wi-Fi.

  Zo kun je ‘s nachts automatisch iOS-updates installeren:

 1. Ga in de Instellingen-app naar Algemeen > Software-update.
 2. Tik op Download.
 3. Nadat de download voltooid is, verschijnt er een pop-up in beeld die van tien aftelt naar nul. Je hebt hier twee keuzes: Installeer nu of Later.
 4. Tik (voordat de teller afgelopen is) op Later. Vul de toegangscode van het toestel in.
 5. Op het volgende scherm zie je dat de update automatisch zal worden geïnstalleerd tussen 02:00 en 04:00 ‘s nachts.

Een iOS-update in de nacht installeren.

Automatische iOS-installatie annuleren

Als je je toch bedenkt, dan kun je de automatische installatie van de iOS-update ook weer annuleren. Hiervoor hoef je alleen de onderstaande stappen te volgen:

 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
 2. Onderaan vind je nu een knop Annuleer automatische installatie.
 3. Tik hierop en de automatische installatie wordt geannuleerd.

Vind je het prettig als alles automatisch verloopt? Kijk dan ook eens hoe het automatisch updaten van apps gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen installatie, ios, update
Devices iPad, iPhone
Software iOS 10, iOS 11, iOS 12, iOS 13, iOS 9