WhatsApp op beginscherm.

Gedempte WhatsApp-chats houden zich nu écht helemaal stil

Geen badge meer op het appicoontje
WhatsApp heeft een kleine maar zeer handige wijziging aangebracht in de nieuwste versie van de chatapp. Chats die gemute zijn tonen nu ook geen badge meer op het appicoontje. Het was lange tijd een ergernis van vele WhatsApp-gebruikers.

Je kan in WhatsApp de berichtgeving aanpassen zodat je bijvoorbeeld geen melding meer krijgt als iemand een bericht verstuurt. Vooral voor grote groepsgesprekken komt dit goed van pas, omdat je anders om de haverklap een melding krijgt. Veel mensen hebben WhatsApp-groepen dan ook gemute. Het vervelende daarbij was dat er bij elk nieuw bericht van zo’n stilgehouden gesprek nog wel een cijfertje op het appicoontje verscheen. Dat heeft WhatsApp nu eindelijk opgelost.

Stilgehouden WhatsApp chats tonen geen badge meer

Deze kleine wijziging is doorgevoerd in versie 2.19.110. Zit je in meerdere grote groepsgesprekken en heb je die allemaal gemute, dan verschijnt er nu geen groot getal meer bij het appicoontje. Om deze wijziging in te laten gaan, hoef je helemaal niets te doen. Het enige wat je moet doen is gesprekken waar je geen meldingen meer van wil krijgen stilhouden. Dit doe je door een chat naar links te vegen, te tikken op Meer en vervolgens te kiezen voor Dempen. Je kan dan kiezen voor 8 uur, 1 week of 1 jaar. Onbeperkt dempen is nog niet mogelijk.

WhatsApp gesprek muten.

Had je voorheen uit voorzorg de badges op het appicoontje helemaal uitgeschakeld, dan kan je dit nu weer inschakelen via de Instellingen-app. Ga dan naar Berichtgeving > WhatsApp > Badges. Je krijgt dan wel gewoon weer badges van individuele chats, maar niet meer van gedempte gesprekken.

Helaas is het nog wel zo dat gearchiveerde chats weer automatisch teruggeplaatst worden naar je chatoverzicht als iemand in die chat een nieuw bericht verstuurt. Al een jaar geleden startte WhatsApp met de ontwikkeling van deze zogenaamde vakantiemodus, maar sindsdien hebben we nauwelijks iets van deze functie vernomen.

Andere functies waar WhatsApp nog aan werkt, zijn de donkere modus, een iPad-versie, een geavanceerde zoekfunctie en de mogelijkheid om uitnodigingen voor groepsgesprekken te blokkeren. De laatstgenoemde functie is al officieel door WhatsApp aangekondigd, maar wordt nog steeds heel langzaamaan uitgerold. Onlangs werd de functie voor meer gebruikers vrijgegeven, maar in Nederland lijkt het nog niet actief.

Bekijk ook

Deze 14 nieuwe functies heeft WhatsApp in ontwikkeling

WhatsApp krijgt er de komende tijd allerlei handige functies bij. Het gaat om belangrijke toevoegingen en kleine aanpassingen, die de app net wat makkelijker in het gebruik maakt. Wij zetten veertien aankomende WhatsApp functies op een rij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2019 om 9:18
Onderwerp
Categorie
Apps
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.