Tekenwedstrijd probeert een gezicht aan Siri te geven

De stylus-maker Nomad probeert er achter te komen hoe Siri er eigenlijk uit zou kunnen zien. Artiesten sturen hun tekeningen op naam de wedstrijd, waardoor wij nu al kunnen bekijken wat er allemaal mogelijk is.

Siri art NomadStylus-maker Nomad hoopt met een wedstrijd antwoord te geven op een vraag die veel iPhone 4S-bezitters waarschijnlijk bezighoudt: hoe ziet Siri er eigenlijk uit? Vormgevers, tekenaars en kunstenaars kunnen hun concept voor het gezicht van Siri insturen, waarna er gestemd zal worden op alle inzendingen. Omdat alle inzendingen nu al te bekijken zijn op de website van Nomad, kunnen we nu alvast mee-fantaseren met een paar van de best ontworpen concepten. Deelnemers kunnen nog tot vrijdag 3 februari hun beste werken voor de wedstrijd insturen.

Tussen de inzendingen zitten een paar aparte ideeën. Veel deelnemers hebben van Siri een gewone vrouw gemaakt, maar trollen en abstracte wezens komen voorbij. Een volledig overzicht van alle ingezonden ontwerpen vind je op de website van Nomad.

Siri, door Lynne LambHet is nog tot vrijdag 3 februari mogelijk om tot vijf tekeningen in te zenden en mee te doen aan de wedstrijd. Doe je mee, dan ding je direct mee naar een aantal prijzen: de beste tekening wint een gegraveerde Nomad Compose-stylus en een geprinte versie van zijn of haar tekening. De Nomad Compose is een schilderkwast voor de iPad. Zie ook ons eerdere artikel op iPadclub over deze stylus.

Maar weinig mensen weten hoe de stemacteur achter Siri er uitziet. Dat is waarschijnlijk bewust: Jon Briggs, die de Britse versie van Siri insprak, werd verzocht om niemand te vertellen wat hij had gedaan. Hij kwam er ook pas zes jaar later achter dat zijn opnames voor Siri gebruikt waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2012, 15:45
Categorie iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.