Snapdrop laat je bestanden uitwisselen via een website.

Snapdrop laat je onderling bestanden uitwisselen via een website

Snapdrop is een handig AirDrop-alternatief waarmee je via een website bestanden uit kunt wisselen. Je bent daardoor niet gebonden aan bepaalde hardware-specificaties.

Snapdrop laat je bestanden uitwisselen via een website.AirDrop is een handige functie van iOS en OS X waarmee je tussen apparaten onderling bestanden uit kunt wisselen. Zo stuur je eenvoudig een foto of een link door naar andere apparaten, zonder dat je bijvoorbeeld een hele e-mail of tekstbericht hoeft te sturen. AirDrop werkt echter niet tussen alle apparaten, zoals oudere Macs. Ook is het lang niet altijd vlekkeloos, waardoor een alternatief als Snapdrop zeer van pas kan komen. Snapdrop is een AirDrop-alternatief dat werkt via de browser en met verschillende besturingssystemen.

Snapdrop: bestanden uitwisselen via website

Snapdrop doet heel erg denken aan AirDrop. Niet alleen de functie is hetzelfde, ook lijkt het qua vormgeving erg op Apple’s eigen dienst. Het enige wat nodig is, is om op beide toestellen de Snapdrop-website te openen en met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden te zijn. Snapdrop werkt met zowel Safari als Chrome, in wat voor een combinatie dan ook.

Snapdrop onderscheidt zich op een aantal punten van diensten zoals WeTransfer en MEGA. Bij Snapdrop moeten verzender en ontvanger klaarzitten met een geopende browser, terwijl je bij WeTransfer en MEGA een linkje stuurt om een bestand op een later moment te downloaden.

Bestanden versturen via Snapdrop. Bestanden ontvangen met Snapdrop.

Op de iPhone kun je kiezen uit het rechtstreeks maken van een foto, een foto uit je fotobibliotheek of een bestand vanuit iCloud Drive, terwijl je op de Mac het desbetreffende bestand gewoon in het venster sleept. De bestanden worden volgens de makers nooit opgeslagen op een server, waardoor je ze veilig tussen apparaten kunt uitwisselen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2015, 10:57
Categorie Diensten
Onderwerp airdrop
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.