Snapchat-lek al sinds augustus 2013 bekend

De ontwikkelaar van Snapchat wist sinds 2013 al van het lek in de app. Er komt een update om het probleem op korte termijn op te lossen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

snapchat-geen-berichtenSnapchat was zich al sinds augustus 2013 bewust van het lek waarmee hackers de data van 4,6 miljoen gebruikers bemachtigden. Dit liet de ontwikkelaar weten in een reactie op het lek. De gegevens werden bemachtigd door misbruik te maken van de Find Friends-functionaliteit in Snapchat. Toen het probleem in augustus aan de kaak werd gesteld nam Snapchat maatregelen, maar dit bleek niet genoeg te zijn om het latere lekken van data te vermijden. Snapchat brengt binnenkort een app-update uit om het probleem helemaal op te lossen.

Snapchat probeerde misbruik van het lek te voorkomen door het aantal aanvragen op de server te beperken, zodat hackers de gegevens minder snel uit de app konden trekken. Op kerstavond publiceerde Gibson Security, ontdekkers van het lek, documentatie over de Snapchat-API. Kwaadwillenden konden hiermee makkelijker het gat misbruiken. Gibson Security zei toen het probleem in augustus te hebben gemeld, maar dat Snapchat sindsdien niks met het probleem had gedaan.

Een Snapchat-update moet het mogelijk maken jezelf uit de Find Friends-lijsten in de app te verwijderen. Vrienden op andere netwerken kunnen je hierdoor minder makkelijk op Snapchat vinden, maar je bent er dan wel zeker van dat je gegevens niet via het beveiligingsgat naar buiten lekken. Snapchat werkt ondertussen aan verbeterde beveiliging om de functie weer veilig en bruikbaar te maken.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:24
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.