Shazam iPhone iPad 8.0

Muziekapp Shazam gaat ook winkelproducten herkennen

Muziekapp Shazam wil in de toekomst meer gaan herkennen dan muziek. Door de iPhone te richten op dvd's en cornflakes krijg je extra info.

Shazam iPhone iPad 8.0iOS-app Shazam wil meer dan alleen muziek gaan identificeren: een toekomstige update gaat ervoor zorgen dat Shazam ook producten in winkels gaat herkennen. Je hoeft dan enkel de camera van de iPhone op bijvoorbeeld een dvd te richten om er meer informatie over te zien.

De blauwe knop in Shazam moet uiteindelijk alles gaan herkennen, zo vertelt Shazam-CEO Rich Riley aan Reuters. Bij een film zie je hierdoor bijvoorbeeld een link naar de soundtrack, zodat je die meteen op de iPhone kunt kopen.

Op het moment zijn er al andere apps die een vergelijkbare functie bevatten. Zo kun je bijvoorbeeld met Vivino de iPhone-camera op een wijnfles richten, waarna het label wordt herkend en er informatie op het scherm verschijnt. Andere apps maken gebruik van de barcodes van producten om ze te identificeren.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Shazam de voorwerpherkenning wil toevoegen. Volgens Riley is er onlangs 30 miljoen dollar aan investeringsgeld ingezameld om de nieuwe mogelijkheid te ontwikkelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 15:19
Categorie Apps
Onderwerp shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.