Probeert Apple Siri op oudere iPhones te blokkeren? (jailbreak)

Een nieuwe token maakt het voor sommige jailbreakers onmogelijk om Siri nog te gebruiken op een oudere iPhone. Het probleem zou op te lossen zijn door een bestand uit het bestandssysteem van je iPhone te verwijderen.

SpireVerschillende iPhone-gebruikers die gebruik maken van een jailbreak om Siri op een oudere iPhone te gebruiken, melden dat ze niet langer met de servers van de dienst kunnen verbinden. De Siri-servers zouden een nieuwe vereiste stellen bij het maken van een verbinding. Dit zou een poging van Apple kunnen zijn om Siri op oudere iPhones te blokkeren. De blokkade is niet moeilijk te omzeilen: door een bestand van je iPhone te verwijderen kun je weer verbinden.

Volgens iDownloadBlog vereist Apple ‘SetActivationToken’ bij het verbinden met de servers van Siri. Omdat Siri deze servers gebruikt om jouw vraag te interpreteren en een antwoord te leveren, werkt de virtuele assistent daarom niet langer op veel iPhones die via een Jailbreak alsnog Siri gebruiken.

Siri is normaal alleen te gebruiken op de iPhone 4S. Door een jailbreak uit te voeren op oudere iPhone, is het echter mogelijk om met een aantal methodes Siri alsnog werkende te krijgen. Hierbij wordt vaak een proxyserver gebruikt om met de servers te verbinden. Een voorbeeld van zo’n jailbreakalternatief is Spire.

Het probleem zou op te lossen zijn door het com.apple.assistant.plist-bestand te verwijderen van je iPhone. Deze vind je in var/mobile/Library/Preferences. Omdat er zo weinig voor nodig is om de blokkade te omzeilen, durven wij ook niet te zeggen of Apple hiermee bewust jailbreakers in de weg zit.

Het is nog niet duidelijk hoeveel jailbreakers niet langer Siri op een oude iPhone kunnen gebruiken. Op Twitter gaan er sindskort verhalen de ronde over het probleem, maar een aantal gebruikers zegt ook nergens last van te hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2012, 10:12
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, proxy, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.