Nieuw in iOS 4: Google-notities synchroniseren en contacten koppelen

In iOS 4 zijn nog twee nieuwe functies ontdekt: de mogelijkheid om met Google Notebook te synchroniseren en de optie om contacten te koppelen.

google notitiesIn iOS 4 worden nog steeds nieuwe functies ontdekt. Ze zijn niet allemaal even groots en opmerkelijk, maar ze kunnen wel reuze handig zijn. Zoals het synchroniseren van notities voor Google-gebruikers. Een nieuwe schakelaar in de mailinstellingen regelt het online synchroniseren van de notities. Vervolgens kun je ze terugzien in Google Notebook.

Een tweede handige functie is het groeperen van contacten. Net zoals je straks applicaties bijeen kunt zetten in folders, kun je ook contacten bij elkaar zetten. Je kunt meerdere items uit je adresboek aan elkaar koppelen met de functie ‘Gekoppelde kaarten’. Bij het aanmaken of bewerken van een nieuw contact vind je onderaan het formulier een optie om contacten te koppelen. Nadat je de koppeling tussen meerdere mensen hebt gemaakt wordt dit een meta-contact. Meerdere werknemers van hetzelfde bedrijf, leden van dezelfde familie of vrienden van een sportclub kun je op die manier samenvoegen. Apple lijkt het nog niet helemaal eens te zijn over de naamgeving: sommige schermen spreken van ‘Gekoppelde kaarten’, op andere heten de contacten ‘Gebundeld’.

Helaas kun je de gekoppelde contacten nog niet in een groepje bij elkaar zien. Je ziet ze pas als je één van de betrokken contacten opent en naar beneden bladert welke andere contacten eraan gekoppeld zijn.

gebundelde contacten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2010, 20:57
Categorie iOS
Onderwerpen adresboek, google, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.