Newton wil je mail opruimen met nieuwe Tidy Inbox

Newton Mail wil meer orde aanbrengen in je inbox dankzij de nieuwe Tidy Inbox-functie. Hiermee worden mails van bepaalde categorieën in een aparte map geplaatst, zodat je inbox alleen belangrijke mails bevat.
Benjamin Kuijten -

Newton Mail met Tidy Inbox.
De mail-app Newton, die beschikbaar is voor zowel iOS als Mac, heeft een nieuwe functie. Met Tidy Inbox zorgt de mail-app ervoor dat je geen last hebt van oninteressante mails die je inbox vervuilen, waardoor je eigen inbox er een stuk opgeruimder uit moet gaan zien.

Newton Mail met Tidy Inbox

Newton-mail is voortgekomen uit CloudMagic en werkt met alle populaire maildiensten, zoals Gmail, Exchange, Outlook, iCloud en IMAP. Newton Mail heeft allerlei opties, zoals leesbevestigingen, de opties om mails later te versturen en te snoozen. Newton vereist wel een abonnement van €49,99 per jaar, maar voor dat bedrag kun je wel onbeperkt gebruik blijven maken van alle functies die de mail-app te bieden heeft. Daar is nu dus ook de Tidy Inbox bijgekomen.

Met Tidy Inbox kies je welke mail-categorieën je liever over wil slaan, zodat deze in een aparte map terecht komen. Standaard staat dit op nieuwsbrieven en mails van je social media-accounts, maar je kunt dus ook andere categorieën toevoegen. De gefilterde mails vind je vervolgens in een Low Priority-map, waardoor de belangrijkste inbox dus gevuld wordt met echt belangrijke mailtjes. Mocht je een mail zien die onterecht in de Low Priority-map staat, dan kun je deze handmatig overzetten. Dit werkt ook de andere kant op. Hierdoor leert Newton Mail ook dat mails van die categorie toch wel of juist niet belangrijk zijn. De Tidy Inbox is in te stellen voor al je gekoppelde accounts.

Tidy Inbox in Newton Mail op de Mac.

De nieuwe Tidy Inbox-functie komt spoedig beschikbaar in de Newton Mail-apps voor onder andere iPhone, iPad en Mac. Om Newton Mail volledig te kunnen gebruiken heb je dus wel een abonnement nodig, maar je kunt de dienst ook veertien dagen lang gratis proberen.

Bekijk ook

Dit zijn de beste e-mail apps voor de Mac

Wat zijn de beste e-mailapps voor de Mac? Wil je meer functies dan de standaard Mail-app biedt? Wij zetten de beste macOS mail-apps voor je op een rij, zowel gratis als betaald.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2017 om 17:37
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 7 reacties

  1. 50 euro per jaar! Laat maar…

  2. Wat je ook kunt doen:
    – Maak een extra Gmail account aan.
    – Gebruik deze om je op nieuwsbrieven te abonneren en op social media in te loggen.
    – Laat deze mailbox alles automatisch doorsturen naar je primaire mailbox.
    – Stel daar een filter in dat alle email gericht aan je extra e-mailadres in een speciale map “Nieuwsbrieven & Social Media” plaatst.

    Dit werkt met elke email app.

    Dit kun je uiteraard met meerder categorieën doen, b.v. “aankopen” voor het bestellen van pakketjes. Je kunt vaak ook naar meerdere adressen doorsturen, zodat je partner ook gelijk op de hoogte is als je iets bestelt.

  3. @Freek: Dat is handig!

  4. @Freek: heel mooi verwoord hoe je het zelf ook kan organiseren zonder €50,- per jaar af te tikken voor een vast heel handige mailapp.

    Zelf doe ik dit ook al op deze manier, heerlijk want het schept ruimte, overzicht en duidelijkheid. Mails met bv facturen worden daardoor ook gelijk gearchiveerd. Ik had echter geen zin om dat hier netjes uit te leggen zodat het ook nog eens begrijpelijk is voor de ander. Top dat jij het wel doet!

  5. @Freek: @Aag: @Jan Willem: Je hoeft niet eens nieuwe mail-adressen aan te maken hiervoor.
    Je kunt ook het +teken gebruiken in het eerste deel van je mail-adres. Wel altijd beginnen met je eigen adres en dan na de + een generiek of zelfs specifieke naam.

    Bijvoorbeeld:
    Je mail adres is ontvanger@gmail.com.
    Dan kun je ontvanger+iculture@gmail.com gebruiken voor je berichten aan/van iCulture. Of ontvanger+nieuwsbrief@gmail.com voor nieuwsbrieven, etc.
    En daar kun je dan je filters weer op loslaten 🙂

    Zie deze uitleg.

  6. @Freek: Of maak eens in de zoveel tijd gewoon een nieuw Gmail account aan als je ‘ouwe’ is volgelopen met spam en zet op je oude account diverse filters die je selectie doorstuurt naar je nieuwe account. Heb je weer een fris en fruitig schoon en spamvrij account voor een tijd.

  7. Of je gebruikt Spark? Het ziet er naar uit dat Spark dit precies ook kan, maar dan gratis en zonder kopzorgen. 🙂