iTunes Match krijgt uitbreiding naar 100.000 muzieknummers in iOS 9

iTunes Match krijgt een hogere limiet voor muzieknummers. Vanaf iOS 9 mag je 100.000 nummers in plaats van 25.000 uploaden naar iTunes Match.

iTunes MatchIs iTunes Match uitgespeeld, nu Apple Music beschikbaar komt? Welnee, het lijkt erop dat Apple voorlopig gewoon wil doorgaan met iTunes Match. Er komt zelfs een uitbreiding aan van 25.000 naar 100.000 die je via de dienst mag ‘matchen’. dat is goed nieuws voor mensen met een grote muziekcollectie.


De informatie is rechtstreeks afkomstig van Eddy Cue, hoofd van iTunes en alle online diensten van Apple. Cue reageerde via Twitter op een vraag van een gebruiker en verklapte daarbij dat de limiet voor het aantal nummers in iOS 9 zal worden verhoogd van 25.000 naar 100.000 stuks. Ook heeft Cue antwoord op de vraag hoe Apple Music en iTunes Match samenwerken.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het zit zo: Apple Music beschikt over hetzelfde matching-proces als iTunes Match, dus je hoeft niet op allebei geabonneerd te zijn. Zodra Apple Music beschikbaar komt (op 30 juni) zul je dezelfde limiet van 25.000 muzieknummers hebben voor het matchings-proces. Apple is bezig om de limiet voor iOS 9 te verhogen, zodat er 100.000 nummers gematcht kunnen worden.

Apple Music FAQ
Lees onze enorm uitgebreide Apple Music FAQ met onder andere uitleg over de verschillen tussen Apple Music en iTunes Match.

Apple Music gaat op dinsdag 30 juni van start. De update naar iOS 8.4 komt om 17:00 uur beschikbaar en een uur later gaat Beats 1 van start, het 24-uurs radiostation van Apple. Goed nieuws voor ontwikkelaars die al de beta van iOS 9 draaien: daarin komt Apple Music ook beschikbaar, bevestigde Cue.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De afgelopen tijd kan er wel eens iets misgaan met iTunes Match. Gebruikers in Duitsland melden dat er bij iTunes Match de afgelopen dagen albums door elkaar worden gegooid. Albumhoezen kloppen niet of de volgorde van nummers is anders dan voorheen. Het probleem doet zich willekeurig en op meerdere apparaten voor.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.