Taiwan wil dat Apple radarsysteem in Apple Maps verbergt

Het Taiwanese ministerie gaat Apple verzoeken om satellietbeelden van militaire faciliteit in Apple Maps onduidelijker te maken. In Google Maps zijn dergelijke locaties niet te zien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

HsinchuHet Taiwanese ministerie van defensie gaat Apple verzoeken om de satellietbeelden van een nieuw radarsysteem bij de luchtbasis van Hsinchu in Apple Maps te vervagen. Apple’s nieuwe Kaarten-app in iOS 6 toont gedetailleerde satellietkaarten van verschillende geheime militaire locaties, waaronder ook een kaart van dit radarsysteem. In Google Maps zijn dit soort vertrouwelijke locaties juist onscherp gemaakt, zodat je niet kunt zien wat er allemaal te vinden is.

De woordvoerder van het Taiwanese ministerie stelt dat Apple niets illegaals doet met de beelden, dus dat er geen juridische stappen gezet kunnen worden. Desalniettemin zal de regering Apple verzoeken om de satellietbeelden onduidelijk te maken, door de resolutie van de afbeeldingen te verlagen. Dit heeft Taiwan in het verleden ook gedaan bij Google. Apple zou het verzoek nog niet hebben ontvangen. Het is daarom nog onduidelijk hoe Apple op het verzoek zal reageren.

Het radarsysteem op de kaarten waarschuwt Taiwan tijdens een mogelijke raketaanval. De Taiwanese regering heeft voor het systeem 36 miljard Taiwanese dollar betaald, omgerekend ruim 950 miljoen euro.

Afgelopen maand ontdekte The Verge dat Apple Maps en ook de kaarten van Nokia veel minder vaak gevoelige locaties verhullen. Zo kun je in Apple’s Kaarten-app ook een militaire tankwerkplaats in Nederland zien, terwijl deze in Google juist wordt verborgen. Hetzelfde geldt voor militaire locaties in Turkije, Japan, Duitsland en de Verenigde Staten. Zowel Nokia als Apple zouden de locaties zonder enige vorm van censuur laten zien. Hieronder is de Nederlandse locatie te zien.

tankwerkplaats nederland

We zijn benieuwd of er nog meer militaire locaties in Nederland zijn, die op Apple Maps niet onherkenbaar zijn gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.