Aziatische fabrikanten profiteren mee van iPad-productie

Aziatische hardware-makers profiteren mee van de iPhone en iPad. Bedrijven als Yageo, Cyntec en Mag.Layers kunnen straks mooie kwartaalcijfers schrijven.

ipad componentenDe aankondiging van de iPad en werkzaamheden voor de volgende generatie iPhone zorgen ervoor dat Aziatische bedrijven mooie contracten kunnen sluiten. Het Taiwanese Radiant Opto-Electronics heeft een contract gekregen om 300.000 LED-backlights te leveren voor de iPad. De omzet van het bedrijf nam daardoor in januari met 10% toe. Makers van passieve componenten kunnen ook goede kwartaalcijfers tegemoet zien.

De bedrijven Yageo, Cyntec en Mag.Layers Scientific-Technics gaan alledrie componenten leveren voor de iPad. Misschien bevat de iPad wel USB 3.0-aansluitingen, want fabrikant Genesys is begonnen met het leveren van samples van USB 3.0-controllers voor een anonieme klant. Digitimes vermoedt dat het hierbij om Apple gaat, al is dat niet zeker. Genesys ontkent dat er sprake is van levering aan Apple.

Maar ook de ‘oude’ iPhone levert nog voldoende business op. Pegatron Technology heeft een contract gesloten om als OEM-producent de volgende generatie iPhone te maken. Dit toestel is gepland voor komende zomer en zal zowel door Pegatron als door de vaste fabrikant Foxconn Electronics worden gemaakt.

Meer info: 9to5mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2010, 13:36
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.