Leren programmeren op een iPad.

Gerucht: ‘iPad Pro krijgt in 2020 betere antennetechniek’

Apple gaat in 2020 iPad Pro's met verbeterde antennetechniek op de markt brengen. In 2021 volgen dan modellen met 5G-functie. Dat zegt de bekende analist Ming-Chi Kuo.

Nieuwe antennes in iPad Pro van 2020

Apple zou van plan zijn om ‘LCP Soft Board’ te gebruiken in de volgende generatie iPad Pro. Het zou de eerste keer zijn dat Apple een dergelijke technologie toepast. Het verbetert de draadloze communicatiefuncties en bereidt de iPad voor op 5G. De massaproductie van de volgende iPad Pro zal in het vierde kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 plaatsvinden, zo schrijft Kuo in een notitie aan investeerders. Ze zijn voorzien van 11-inch en 12,9-inch scherm, identiek aan de huidige modellen. Aan de buitenkant hoeven we geen veranderingen te verwachten, denkt Kuo. Binnenin is het echter een ander verhaal.

LCP Soft Board voor betere connectie

Apple zou zich willen richten op interne verbeteringen, zoals LCP Soft Board. Daarbij zal een flexibel materiaal (Liquid Crystal Polymer) worden gebruikt om de componenten met elkaar te verbinden. Dit biedt voordelen ten opzichte van de huidige stugge moederborden. De maatregel zou genomen worden om de iPad voor te bereiden op 5G-modems, die Kuo in 2021 verwacht.

Het flexibele materiaal zou minder signaalverlies veroorzaken en de netwerkprestaties verbeteren. Omdat je een iPad Pro voor productiviteit gebruikt is het misschien wel belangrijker dan op een mobiele telefoon om een goede verbinding te hebben, vindt Kuo.

Leren programmeren op een iPad.

Mogelijk gaat fabrikant Murata de LCP-onderdelen voor de iPad Pro maken. Eerder leverde dit bedrijf ook al onderdelen voor de iPhone. Daarnaast is er een ander Taiwanees bedrijf in de race, om te zorgen dat er voldoende voorraad van de benodigde onderdelen komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2019, 21:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.