Gerucht: ‘iPhone 2019 krijgt nieuwe glazen achterkant’

Er zijn nieuwe details gelekt over de iPhones van 2019. Meest interessant is dat deze toestellen een "nieuwe en unieke" achterkant van glas krijgen. De achterkant wordt gemaakt van een enkel stuk glas, dat ook de camerabult met de drie lenzen bedekt.

De nieuwe geruchten zijn afkomstig van OnLeaks, die hiervoor samenwerkte met CashKaro, een Indiase kortingssite. Dit enkele stuk glas zou de camerabult iets minder aanwezig kunnen maken. Dat blijkt ook uit de renders, die laten zien dat de achterkant vloeiender overloopt in de camerabult. De 5,8-inch ‘iPhone XI’ zou afmetingen krijgen van 143,9 x 71,4 x 7,8 mm en dat is een klein verschil ten opzichte van de huidige iPone XS. Die meet namelijk 143,6 x 70,9 x 7,7 mm en is dus iets korter en dunner dan het aanstaande model. De verschillen zijn echter zo minimaal dat het nauwelijks te zien is, aldus de geruchtenlekkers.


Op de plek waar de camerabult zit zou het toestel rond de 9 mm dik zijn. Andere wijzigingen die opvallen zijn de anders ontworpen muteknop en een verplaatsing van de microfoon op de achterkant. Er zit nog steeds een Lightning-poort in en geen USB-C.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dat de toestellen iets dikker worden, kan te maken hebben met het opladen van andere accessoires op de achterkant, zoals Ming-Chi Kuo heeft gesuggereerd. Deze analist kwam vanavond ook weer met nieuwe details, deze keer over de iPad Pro’s. Er zou een nieuwe antennetechniek zijn gepland, ter voorbereiding op 5G.

iPhone 11 renders OnLeaks

iPhone XI renders

Volgens geruchten gaat Apple dit jaar weer drie nieuwe iPhones introduceren. Alle details lees je in ons overzicht 2019 iPhones.

Bekijk ook

iPhone 2019: alles over de toestellen van 2019

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe zag de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke nieuwe functies zaten erin? We praten je bij over destijds verschenen modellen zoals de iPhone 11.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.