Bluewire-headset laat je telefoongesprekken terugluisteren

Met de Bluewire-headset sla je telefoongesprekken op, om ze later terug te luisteren. Zo hoef je nooit meer belangrijke informatie missen.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Bluewire headsetJe hebt vast wel eens een telefoongesprek gevoerd waarbij je na het ophangen bepaalde informatie alweer vergeten was. Nu zou je natuurlijk degene kunnen terugbellen om het nog eens na te vragen, maar er is een handigere oplossing. Bluewire is een Kickstarter-project dat een uitgebreide Bluetooth-headset heeft ontwikkeld die automatisch telefoongesprekken opslaat en terug laat luisteren op je iPhone. Zo hoef je nooit meer belangrijke informatie uit een telefoontje te missen.


Bluewire iphone appDe belangrijkste functie van de Bluewire-headset is dat hij elk telefoongesprek kan opnemen en opslaan. Om de headset te gebruiken moet je deze eerst via Bluetooth verbinden met je smartphone. Wanneer je vervolgens iemand belt of gebeld wordt zal het gesprek automatisch worden opgenomen op het 16GB interne geheugen van de headset. Via de bijbehorende smartphone-app kun je de gesprekken vervolgens terugluisteren. Ook wanneer je de headset niet in je oor draagt kunnen gesprekken nog worden vastgelegd, zolang je smartphone niet verder dan 10 meter van de headset vandaan is. Door een ingebouwde NFC-chip kun je belangrijke gesprekken ook direct opslaan op je toestel en versturen naar je mailbox door de headset tegen de achterkant van je telefoon te houden. Hiervoor moet je smartphone wel NFC ondersteunen.

Je kunt de Bluewire ook verbinden met Bluetooth in je auto, zodat je gesprekken die je handsfree hebt gevoerd later nog eens kunt terugluisteren. Bel je vaker via een internetverbinding, bijvoorbeeld tijdens het Skypen, dan kun je ook deze gesprekken opnemen. Hiervoor moet je de headset verbinden met je laptop of desktop, wederom door gebruik te maken van Bluetooth.

De Bluewire-headset heeft ook een heel aantal extra functies waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je voice-memo’s opnemen, de headset als walkie-talkie gebruiken dankzij een ‘push-to-talk’-functie en heeft het een ingebouwde zaklamp. Je kunt het apparaatje zelfs als inbraakalarm gebruiken. Hang de Bluewire aan de deurklink en een accelerometer in de headset herkent wanneer de deur open gaat en stuurt vervolgens een signaal naar je smartphone. Het opladen van de Bluewire-headset kan via Mirco-USB of draadloos, door het oortje op een meegeleverd elektronisch plateau te leggen.

Het opnemen van telefoongesprekken is in Nederland toegestaan, mits je er zelf aan deelneemt. Ius Mentis schrijft hier het volgende over:

De deelnemers aan een gesprek mogen dus wel zelf hun gesprekken opnemen (ook wanneer ze dat niet met de andere partij besproken hebben). Ze mogen ook een ander dit laten opnemen. Dan is die ander uiteraard niet strafbaar.

Je moet alleen wel zelf aan het gesprek meedoen om de opname te mogen maken. Het is niet toegestaan een gesprek tussen twee andere mensen op te nemen. Uiteraard is het wel zo netjes om altijd iemand te waarschuwen dat je een gesprek gaat opnemen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Bluewire-headset lijkt vooral erg geschikt voor zakenmensen of journalisten, die veel informatie via telefoongesprekken ontvangen. Door het apparaat te gebruiken kun je je volledig richten op het gesprek, zonder in de tussentijd aantekeningen te hoeven maken. Het Kickstarter-project heeft haar doel om 10,000 dollar op te halen al ruim overschreden en zal de eerste Bluewire-headsets naar verwachting in juli gaan verzenden. Je kunt de Bluewire nog tot 3 april bestellen voor een bedrag van 179 dollar. Voor vroege beslissers is de headset 10 dollar goedkoper.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.