Designidee: Tablet Mac combineert iPhone en MacBook Air

Een Japanse fotograaf heeft een mockup gemaakt van een MacTablet, die op het besturingssysteem van de iPhone draait, maar ook als desktop met volledige Mac OS X kan worden gebruikt.

Tablet MacEr wordt al heel erg lang gepraat over een Mac-tablet, een soort supersized iPhone die als vervanger voor je laptop kan dienstdoen. De MacBook Air kwam enigszins in de richting, maar met een prijs van bijna 2.000 euro is dat niet bepaald een accessoire dat “leuk voor erbij” is. Isamu Sanada, een Japanse fotograaf die graag Mac-mockups maakt, heeft een nieuw ontwerp voor de tablet Mac gemaakt. Het is een combinatie van iPhone en MacBook Air.

Deze Mac Air kan ook dienst doen als desktop. Je gebruikt het in combinatie met een draadloos toetsenbord (nu al verkrijgbaar bij Apple) en het gebruikt een draadloos Time Capsule-achtig dockingstation voor de harddisk. In de dock is een SuperDrive aanwezig voor het afspelen en branden van dvd’s. De Mac Air kan op twee manieren opstarten: als tablet gebruikt het hetzelfde besturingssysteem als de iPhone. Gebruik je de Mac Air als dekstop, dan verschijnt de volledige versie van Mac OS X. Sanada schijnt al eerder Apple-producten te hebben voorspeld met zijn mockups (bijvoorbeeld de Titanium PowerBook G4), maar of de Mac Air ooit werkelijkheid wordt is maar de vraag.

Meer info: Isamu Sanada
Via: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2008, 10:40
Categorie Achtergrond
Onderwerpen macbook air, mockup

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.