Michelle Obama Carpool Karaoke

Apple koopt populaire tv-serie ‘Carpool Karaoke’

Apple heeft de rechten gekocht van de serie Carpool Karaoke, waarbij artiesten en andere bekende mensen in de auto meezingen met muzieknummers. De serie is enorm populair.

Ken je Carpool Karaoke? Na het zien van onderstaande filmpjes wel. Apple heeft de rechten opgekocht om de tv-serie te mogen uitzenden via Apple Music. Wekelijks zullen er nieuwe afleveringen te zien zijn.

Michelle Obama Carpool Karaoke

Carpool Karaoke

In Carpool Karaoke kruipen bekende mensen in de auto om vervolgens mee te gaan brullen met een muzieknummer. De tv-serie ging van start als onderdeel van The Late Late Show, met James Corden. Tegenwoordig is het een fenomeen op zich, dat zo mogelijk nog bekender is dan Comedians in Cars Getting Coffee van Jerry Seinfeld.

Het is onbekend hoeveel Apple heeft betaald om de tv-serie te mogen uitzenden. Het idee voor Carpool Karaoke is bedacht door James Corden. Muzikanten en andere bekende mensen kruipen bij Corden in de auto en gaan vervolgens meezingen met bekende nummers. In het verleden hebben Michelle Obama, Stevie Wonder, Justin Bieber, Red Hot Chili Peppers, One Direction en vele andere artiesten, bands en bekende mensen meegedaan. Tientallen miljoenen mensen kijken naar de filmpjes, die onder andere via YouTube te bekijken zijn.
De komende weken zullen 16 nieuwe afleveringen verschijnen, die wekelijks te zien zijn op Apple Music. Mogelijk zullen deze nummers worden gepresenteerd door een andere persoon dan Corden. Met deze aankoop is het ineens niet meer zo’n gek idee dat Apple ook de rechten op de Formule 1 wil kopen, ook al heeft dat weinig te maken met muziek.

Eddy Cue heeft kortgeleden nog gezegd dat Apple niet wil concurreren met tv-zenders en helemaal niet van plan is om zelf tv-series te gaan maken. Wel wil Apple bestaande diensten zoals Apple Music uitbreiden met videocontent. Als reactie op deze overname gaf Cue aan, dat hij Carpool Karaoke ziet als een grappige en unieke manier om de liefde voor muziek over te brengen:

We love music, and Carpool Karaoke celebrates it in a fun and unique way that is a hit with audiences of all ages. It’s a perfect fit for Apple Music — bringing subscribers exclusive access to their favorite artists and celebrities who come along for the ride.

Apple is verder nog bezig met de tv-serie Planet of The Apps, waarin makers van apps worden gevolgd. Ook zou Apple bezig zijn met de tv-serie Vital Signs met Dr. Dre in de hoofdrol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2016, 22:19
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen karaoke, overname, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.