apple-tv-zwart

‘Apple start dit najaar tv-dienst met 25 zenders’

Apple gaat in juni 2015 een nieuwe tv-dienst met 25 zenders aankondigen. ABC, CBS en Fox zouden al aan boord zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-tv-zwartApple gaat in juni 2015 een tv-dienst aankondigen, die via het web te bekijken is. Het gaat tussen de 30 en 40 dollar per maand kosten en bevat zo’n 25 zenders. Dat beweert de Wall Street Journal op basis van bronnen. De aankondiging is in juni, maar de dienst gaat pas in september van start, aanvankelijk alleen in de VS.

Lees ook: Race om de Apple TV: welke omroep maakt straks de eerste tv-app?

De nieuwe tv-dienst is te gebruiken op iPhones, iPads en Apple TV’s. De aankondiging zou samenvallen met de vernieuwde Beats-muziekdienst. Wellicht valt de nieuwe tv-dienst ook samen met de dunnere Apple TV, waar Apple naar verluidt mee bezig is. Deze zal worden geleverd met een nieuwe afstandsbediening en heeft een nieuwe gebruikersinterface met App Store. De eerder al aangekondigde samenwerking tussen Apple en HBO Now zou een voorproefje zijn van de plannen die Apple heeft. Bij HBO Now kun je voor 15 dollar per maand een abonnement afsluiten, zo kondigde Apple aan tijdens het grote Apple Watch-evenement op 9 maart.

Apple zou in gesprek zijn met aanbieders om een bundel tv-zenders samen te stellen, met daarin onder andere ABC, CBS en Fox. Er ontbreken echter ook bekende namen: zo zou Apple niet in gesprek zijn met NBCUniversal, vanwege een conflict tussen moederbedrijf Comcast en Apple. Daardoor vallen ook andere kabelnetwerken zoals Bravo af. Apple spreekt uiteraard wel met Disney, een bedrijf waar ze nauwe banden mee hebben. Disney CEO Bob Iger zit bovendien in de raad van bestuur van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2015, 4:22
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.