Apple satellite

‘Boeing gaat satelliet bouwen voor Apple, Google, Amazon of Facebook’

Boeing wil een satelliet bouwen voor een technologiebedrijf, zodat ze hun internetcapaciteit kunnen verhogen. Apple staat samen met Google, Amazon en Facebook op de lijst.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple satelliteBoeing onderhandelt met een aantal technologiebedrijven over de bouw van een satelliet, waarmee de bedrijven wereldwijde internettoegang kunnen uitbreiden. Dit vertelde Boeing aan Reuters. Op de lijst met geïnteresseerden wordt Apple genoemd, naast Google, Amazon en Facebook.

Volgens Boeing’s vice-present van business development Jim Simpson kan een satelliet Petabytes aan data verwerken, waardoor de internetcapaciteit van één van de bedrijven flink zal worden verhoogd. Met de satelliet kunnen bedrijven ook delen van de aarde bereiken waar op het moment nog weinig internettoegang is. Simpson weigerde verdere details over de mogelijke deal te delen.

Boeing probeert op het moment om de bouwkosten van een satelliet te verlagen, waardoor de aanschaf van één realistischer is voor technologiebedrijven. Volgens Simpson zijn de risico’s echter groot: komt er geen interesse van meerdere techpartijen, dan zou het bedrijf dat de eerste stap zette worden opgezadeld met hoge kosten voor het onderhoud van een satelliet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2015, 12:47
Categorie Geruchten
Onderwerp satelliet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.