Apple gaat Wi-Fi-problemen oplossen met software-update

Met een software-update hoopt Apple de Wi-Fi-problemen met de iPad op te lossen. Daarnaast is de supportpagina over de problemen uitgebreid met tips.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

WiFiApple gaat de Wi-Fi-problemen van de iPad oplossen met een software-update. Dat staat op de supportpagina over de problemen op de website van Apple.

Al direct na de start van de verkoop van de iPad in de VS doken er berichten op over zeer slecht Wi-Fi-bereik, het uitvallen van de verbinding of het überhaupt geen verbinding kunnen maken. Apple erkende de problemen vrij snel en kwam met een supportpagina met aanbevelingen. Deze pagina is nu verder uitgebreid.

Totdat de problemen met de software-update verholpen kunnen worden, adviseert Apple iPad-gebruikers met Wi-Fi-problemen om de firmware van hun router bij te werken en WPA- of WPA2-encryptie te gebruiken. Ook het verhogen van de helderheid van het scherm zou kunnen helpen.

Studenten van de Amerikaanse Princeton-universiteit ontdekten dat een deel van de problemen wordt veroorzaakt door een fout in het toewijzen en vernieuwen van IP-adressen. De oplossing die Apple hier momenteel voor geeft is het handmatig vernieuwen van het IP-adres. Met de aangekondigde software-update zou dit probleem kunnen worden verholpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:33
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, plattegrond, pretpark, software, wenskaarten, wi-fi, wifi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.