‘Apple en Yahoo willen beter samenwerken, Yahoo-integratie in Siri’

Yahoo en Apple willen beter samenwerken aan iOS. Hoe exact is nog niet duidelijk, maar Siri-integratie van Yahoo is een goede optie.

Yahoo WeatherApple is in gesprek met Yahoo over het verbeteren van hun huidige samenwerking. Dit schrijft het doorgaans goed geïnformeerde The Wall Street Journal. Wat Apple en Yahoo nog meer samen willen doen is nog niet duidelijk, maar volgens het rapport is diepere Siri-integratie een belangrijk aspect van de besprekingen. Yahoo zou wellicht meer informatie aan Apple kunnen leveren, van bijvoorbeeld Yahoo Sports en Yahoo News.

Yahoo werkt al een tijdje samen met Apple voor de iPhone. Zo laat Apple’s Weer-applicatie informatie zien die door Yahoo wordt geleverd – iets dat ook het geval is met de Aandelen-app. Een tweede mogelijkheid is dat Yahoo zal helpen om zoektermen op de iPhone automatisch aan te vullen.

Wanneer we wat van de samenwerking tussen Yahoo en Apple gaan zien, is nog niet duidelijk. Wellicht dat we in iOS 7 de nodige Yahoo-integratie gaan zien. Deze nieuwe iOS-versie wordt vermoedelijk deze zomer aangekondigd, al wijzen geruchten op vertraging.

Het is niet gek dat Yahoo uitgerekend met Apple wil samenwerken. Sinds de komst van CEO Marissa Mayer wordt Yahoo neergezet als een mobiel bedrijf. Daar komt nog eens bij dat Yahoo-medewerkers standaard een iPhone als werktelefoon krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 7:53
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen siri, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.