App Store: Apple verkoopt 60 miljoen applicaties in eerste maand

Apple heeft in de eerste maand van de App Store $30 miljoen omzet gemaakt en 60 miljoen downloads geteld, zo bevestigde Steve Jobs in een interview waarin hij ook de 'kill switch' bevestigde.

App StoreIn een interview met The Wall Street Journal heeft Steve Jobs aangegeven dat er via de iTunes App Store in een maand tijd 60 miljoen applicaties zijn gedownload. Een deel van de applicaties is gratis, maar toch was Apple in staat om een gemiddelde omzet van $1 miljoen per dag te maken, waardoor de teller nu op zo’n $30 miljoen omzet staat. Een van de bestlopende applicaties is Super Monkey Ball: dat werd meer dan 300.000 keer gedownload in de eerste 20 dagen en is daarmee alleen al goed voor $2 miljoen.

Jobs is zelf ook verbaasd over het succes en zegt dat hij: “never seen anything like this in my career for software.” Volgens de Apple-topman gaat het bij mobiele telefoons niet langer over radio’s en antennes maar over software. Als de verkoop in hetzelfde tempo doorgaat verdient Apple ongeveer $360 miljoen per jaar met de App Store. Dat getal kan volgens Jobs nog verder oplopen naar $500 miljoen per jaar. Toch is het Apple’s plan niet om met de App Store geld te verdienen; het gaat er in de eerste plaats om meer toestellen te verkopen, zowel van de iPhone als van de iPod touch.

Niet alleen games zijn populair: het medische naslagwerk Epocrates had voorheen 500.000 mobiele gebruikers maar kreeg er dankzij de App Store 125.000 bij. Wat de 1000 dollar kostende applicatie I Am Rich betreft, spreekt Jobs over een “judgement call, als reden waarom de applicatie offline is gehaald. Het offline halen van bepaalde applicaties heeft volgens Jobs mede te maken met juridische zaken.

Jobs ging ook nog even in op het gerucht, dat het mogelijk is om op afstand applicaties te verwijderen. Die ‘schakelaar’ blijkt toch echt te bestaan: “Hopefully we never have to pull that lever, but we would be irresponsible not to have a lever like that to pull.”

Via: The Wall Street Journal Online

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2008, 9:09
Categorie Apple
Onderwerpen app store, apps, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.