Amerikanen kijken smartphone-video’s vaker thuis dan onderweg

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de Smartphone-bezitters vaker video thuis dan onderweg kijkt. Datalimieten en videokwaliteiten zouden hier redenen voor zijn.

Het lijkt juist het handige aan YouTube op je mobiel: video bekijken waar en wanneer je maar wil. Zonder veel moeite tover je een video tevoorschijn in de bus, trein of in de auto. Uit onderzoek van de Cable & Telecommunications Association for Marketing blijkt echter dat smartphone-gebruikers vooral thuis op de bank video bekijken. Onderweg wordt er zelden een Smartphone-video bekeken. Dit is volgens de onderzoeker te danken aan datalimieten en de hogere kwaliteit van video via Wi-Fi.

74 procent van de smartphone-gebruikers bekijkt wel eens een mobiel filmpje wanneer ze thuis op de bank zitten. Dat percentage gaat snel naar beneden wanneer ze de deur uitstappen: slechts 55 procent kijkt video in de auto en maar 31 procent doet dit in het openbaar vervoer. In vliegtuigen bereikt het aantal een dieptepunt: maar 18 procent van de Smartphone-gebruikers kijkt daar wel eens een filmpje. Ook niet heel gek, als je bedenkt dat mobiel bereik allesbehalve ideaal is tijdens een vlucht.

Nielsen

Het drukken van datalimieten is volgens Gizmodo een belangrijke reden waarom er onderweg minder video bekeken wordt. Je overschreidt een datacap van 2 GB sneller wanneer je vaker video’s bekijkt via een mobiele dataverbinding. Daarnaast is video in veel apps lelijker wanneer je ze niet via een Wi-Fi-verbinding bekijkt, om zo het aantal verbruikte MB’s te verminderen.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.