iPad Pro: analisten voorspellen nog dit kwartaal een zakelijke iPad

Volgens analisten gaat Apple een iPad Pro uitbrengen, een zakelijke versie van de iPad die op een aantal punten is verbeterd. Er komt een beter scherm in, twee HD-camera's en een aantal andere verbeteringen zoals 4G in plaats van 3G.

ipad-proVolgens analist Ashok Kumar van bureau Rodman & Renshaw zal Apple nog dit kwartaal met een iPad Pro komen. Dit apparaat zal gericht zijn op de professionele gebruiker, met een betere schermresolutie en HD-camera’s aan de voor- en achterzijde. Soortgelijke geluiden hoorden we ook al eens van voormalig Engadget-hoofdredacteur Joshua Topolsky. Hij publiceerde op zijn huidige website This Is My Next de voorspelling dat Apple dit najaar een iPad HD gaat uitbrengen. Ook die zou geleverd worden met zakelijke apps. Kumar denkt nu hetzelfde. Er zijn kleine verbeteringen gemaakt om het tablet aantrekkelijker te maken voor bedrijfstakken zoals uitgeverijen.


Het nieuwe model iPad zal naast de bestaande iPad 2 worden aangeboden. “Het ziet er naar uit dat Hon Hai in productie gaat met deze nieuwe SKU”, zei Kumar in een telefooninterview. Hij baseerde zich daarbij op bronnen uit de toeleveringsketen. Wayne Lam, analist bij IHS-Suppli denkt dat het heel goed mogelijk is dat Apple nog een extra iPad op de markt brengt. De normale iPad zal volgens een jaarlijks tijdschema op de markt komen. “Alles wat modulair is in het apparaat, is gemakkelijk te upgraden. Bijvoorbeeld de 3G module, die ze kunnen upgraden naar een 4G-module. En het scherm. Als het dezelfde fotoprint, afmetingen en stroombehoefte heeft en het OS hogere resoluties ondersteunt, is het mogelijk”. In iOS 5 is ondersteuning voor de genoemde upgrades. De Pro-versie van de iPad zal dan wel wat duurder worden, maar dat hoeft geen probleem te zijn. De iPad is nu toch al een product, dat gericht is op een doelgroep die wat meer te besteden heeft.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2011 om 13:01
Categorieën
Geruchten, iDevices

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.