Spotify muziekdienst binnenkort ook in België

De muziekdienst Spotify is binnenkort ook in België te gebruiken. Spotify is in onderhandeling met Telenet en Belgacom om de beste deal binnen te slepen.

spotifyBelgische iPhone-gebruikers kunnen op korte termijn ook eindeloos naar muziek luisteren. Streaming muziekdienst Spotify komt namelijk ook in België beschikbaar. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met Sabam, de Belgische toezichthouder op auteursrechten. Nu is nog de vraag welke operator de dienst exclusief mag aanbieden: Spotify is daarvoor in onhandeling met Belgacom en Telenet. Deze zomer of komend najaar zou de dienst al van start kunnen gaan.

In Nederland, Frankrijk en Groot-Brittanië is Spotify al te gebruiken. Voor een bedrag van 5 euro per maand kun je onbeperkt luisteren naar muziek uit de collectie van Spotify. Neem je het abonnement van 10 euro per maand, dan kun je ook via je iPhone (en andere smartphones) naar muziek luisteren.

Het nieuws over de Spotify-lancering was te lezen bij de Belgische krant De Standaard, die de betreffende pagina weer offline heeft gehaald. Vorige week lanceerde de Britse streamingdienst We7 een Belgische variant, die er rechtstreeks mee gaat concurreren. De platenmaatschappijen zouden enthousiast zijn over een Belgische lancering. Spotify probeert Belgacom en Telenet nu tegen elkaar uit te spelen, om de beste deal binnen te halen. De winnaar zal de muziekdienst waarschijnlijk in een bundel met internet, telefonie en digitale televisie aanbieden. Maar Spotify biedt in andere landen ook al Spotify Open aan, waarbij je naar een beperkt aantal nummers kunt luisteren en reclame te horen krijgt.

Opvallend is dat in april nog in het nieuws was, dat Spotify geen interesse had in de Belgische markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2011, 16:57
Categorie Muziek
Onderwerpen belgacom, belgische apps, spotify, telenet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.