Sanoma gaat in-app abonnementen aanbieden voor Viva en AutoWeek

Uitgever Sanoma heeft enkele van zijn iPad-magazines, Viva en AutoWeek, voorzien van de mogelijkheid om te abonneren. Sanoma is hiermee naar eigen zeggen het eerste mediabedrijf in de Benelux dat de nieuwe dienst van Apple gebruikt.

Sanoma UitgeversUitgever Sanoma gaat vanaf vandaag de nieuwe in-app abonnementen voor iOS-applicaties in combinatie met enkele iPad-magazines aanbieden. Dat maakte het bedrijf vanochtend bekend. Het gaat vooralsnog om twee magazines, vrouwenblad Viva en AutoWeek voor de autoliefhebber. Sanoma is hiermee naar eigen zeggen het eerste mediabedrijf in de Benelux dat de nieuwe in-app abonnementen aanbiedt.

Afgelopen dinsdag introduceerde Apple de langverwachte abonnementen binnen applicaties, die het voornamelijk voor de gebruiker makkelijker maken. Met de nieuwe abonnementen kunnen gebruikers zich voor een langere tijd abonneren op een bepaalde krant of tijdschrift en hoeven niet telkens losse edities te kopen. Bovendien krijgt de abonnee automatisch de nieuwste editie zodra deze beschikbaar is. Volgens Apple geldt de nieuwe dienst voor alle “content-based” applicaties, en dus ook voor bijvoorbeeld muziek- en video-applicaties. Uitgevers hebben tot eind juni de tijd om de nieuwe functionaliteit in hun applicaties te implementeren.

Eric Ariëns, Content Publishing Director bij Sanoma:

Publishing op tablets en mobiel heeft onze volle aandacht en met partners als Apple zijn we op zoek naar verschillende distributiemodellen om de tabletmagazines aan te kunnen bieden.

De AutoWeek-applicatie voor de iPad heeft vandaag een update gekregen om de nieuwe in-app abonnementen mogelijk te maken. Gebruikers kunnen via de Kiosk een abonnement nemen voor een maand (€10,99), kwartaal (€26,99) of halfjaar (€49,99). Betaling van het abonnement vindt plaats via je iTunes Store-account en abonnementen worden automatisch verlengd totdat ze worden geannuleerd. Daarnaast zijn er de nodige bugs geplet en is er ondersteuning voor push notificaties toegevoegd, die je waarschuwen als er een nieuwe editie beschikbaar is.

De Viva-applicatie heeft vandaag eveneens een update gekregen. Ook hier zijn de abonnementen toegevoegd. Via de Kiosk hebben gebruikers de keuze uit abonnementen voor de duur van een kwartaal (€14,99) of een halfjaar (€24,99). Ook hier zijn push notificaties toegevoegd en zijn er de nodige foutjes opgelost. Zowel voor Viva als AutoWeek geldt dat je, naast de abonnementen, ook nog steeds losse edities (€2,39 per editie) kunt aanschaffen.

Downloaden:
AutoWeek HD (gratis)
Viva HD (gratis)

Foto: DennisM2 (via Flickr)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2011, 12:00
Categorieën Kiosk, Lifestyle, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen abonnementen, app store, autoweek, sanoma, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.