iPhone game-update #36: Tapper World Tour, The Smurfs en Starfront

iPhne Game-update #36: Tapper World Tour, The Smurfs en Starfront. iPhoneclub houdt je elke dag op de hoogte over het laatste nieuws rondom games op je iPhone.
Erik Welleweerd - · Laatst bijgewerkt:

smurfsVandaag hebben we in de game-update nieuws over een nieuwe game, genaamd Tapper World Tour. Er is wat commotie ontstaan rondom de Capcom-game The Smurfs en Gameloft Real Time Strategy-game (RTS) Starfront is in de App Store verschenen.

The Smurfs kost nog steeds bakken met geld

De rel rondom het spel van de blauwe Smurfen blijft maar aanhouden. Veel boze ouders zijn fikse bedragen kwijtgeraakt doordat hun kinderen in het smurfenspel in-app aankopen gedaan hebben. Apple zou nu een stevig gesprek met uitgever Capcom hebben gehad over de aankopen. Volgens een bron van Pocketgamer wil Apple nu het wachtwoordbeleid van iTunes aanpassen. Capcom doet in feite niets fout, want het is Apple’s beleid om na het invoeren van je wachtwoord 15 minuten te geven om nog meer aankopen te doen, zonder opnieuw je wachtwoord te hoeven invullen. Die periode zou Apple nu willen verkorten naar 5 minuten. Kortom, dit gevecht is nog niet ten einde en het levert Apple (en CapCom) een hoop slechte publiciteit op.

Starfront eindelijk beschikbaar in App Store

starfront collisionDe langverwachte Real Time Strategy game van Gameloft, Starfront, ligt eindelijk in de App Store. We konden de Europese lancering al zien aankomen, want vannacht verscheen de game al in de App Store van Nieuw Zeeland. Starfront is een RTS in de stijl van het geweldig populaire Starcraft van Blizzard. De game is gratis te downloaden, maar bevat alleen een demo-modus. Voor €5,49 kun je via een in app-aankoop de volledige game spelen.

Downloaden: Starfront: Collision (gratis, aankoop van €5,49 vereist)

Tapper World Tour met Don Bluth

tapper2Biertjes tappen. De één vindt het gewoon werk, de ander is van mening dat het een kunst is. Tapper World Tour draait om dit hele tafereel. In dit spel zal je ervoor moeten zorgen dat je je klanten tevreden houdt door ze biertjes toe te schuiven. Het spel is min of meer een vervolg op het klassieke arcadespel Tapper waar je dezelfde taak voorgeschoteld kreeg. Het leuke aan deze nieuwe titel is dat de artwork door Don Bluth verzorgd wordt. Zegt je dat niks? Don Bluth is een oude animator van onder andere Disney, die zijn bekendheid vooral dankt aan animatiefilms als A Land Before Time, An American Tale en games als Space Ace en Dragon’s Lair. Jungle Book en Robin Hood zijn animatiefilms die in zijn periode bij Disney van zijn hand kwamen. Bekijk de onderstaande trailer om nog enthousiaster over deze classic te raken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2011, 12:07
Categorie Games
Onderwerpen capcom, gameloft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.