Samsung komt met ChatOn, Whatsapp-killer voor de iPhone

Samsung komt met een eigen gratis berichtendienst voor de Android, iPhone, BlackBerry, Bada en allerlei minder geavanceerde telefoons. Op de iPhone heeft de dienst een paar opmerkelijke nieuwe functies.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ChatOn Samsungs Whatsapp killerBlackBerry scoort al tijden met haar gratis BlackBerry Messenger-berichtendienst. Apple gaat ze in die strijd achterna met iMessage in iOS 5. De keerzijde van de gratis Whatsapp-varianten is dat ze alleen werken op het toestel van hun eigen merk. Nu mengt ook Samsung zich in de strijd van de gratis messengers. Haar variant ChatOn verschijnt binnenkort niet alleen voor haar eigen besturingssysteem Bada, maar ook voor de iPhone, Android en BlackBerry. De messenger heeft daarbij enkele unieke opties.

ChatOn wordt volgende maand tegelijk uitgebracht in 120 landen en komt beschikbaar in 62 talen. De toepassing komt er in twee verschillende varianten: eentje voor simpele internettelefoons en een voor smartphones zoals de iPhone en Android.

Er zijn behalve Whatsapp natuurlijk meer programma’s die ook een degelijke berichtendienst hebben die meerdere platformen bedienen, zoals bijvoorbeeld KIK Messenger. Samsungs ChatOn zal dan ook niet alleen leunen op haar bekende merknaam, maar ook op drie unieke functies. Je kan groepen en individuen niet alleen foto’s, video’s en gegevens sturen, maar ook zelfgemaakte animaties. Die kun je in de applicatie zelf knutselen, zoals in de trailer hieronder is te zien. Een andere nieuwigheid is dat alle multimedia die in een (groeps)gesprek is gedeeld, eenvoudig is terug te zien met de Trunk-knop. Daar kunnen deelnemers ook reacties achterlaten op foto’s en video’s. De laatste opmerkelijke eigenschap is dat gebruikers punten krijgen voor het gebruik van de dienst en zo klimmen in een ‘kijk mij eens sociaal zijn’-rank, die Samsung de Interaction Rank heeft gedoopt.

https://www.youtube.com/watch?v=EMPEm147BPo

ChatOn wordt deze week uitgebreid uit de doeken gedaan op de IFA-beurs.

Via Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2011, 17:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen blackberry messenger, direct messages, samsung, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.