Legend of Grimrock wordt de mooiste dungeon crawler op de iPad

Legend of Grimrock is een eerste persoons-rollenspel van Almost Human, een kleine ontwikkelaar die bestaat uit mensen die werkten aan Max Payne 2 en Alan Wake.

Legend of GrimrockHet is al een aantal jaren relatief stil in de wereld van eerste persoons-rollenspellen. Slechts een aantal spellen, zoals Undercroft, deden er een gooi naar om deze rpg’s nieuw leven in te blazen op iOS. Legend of Grimrock moet een volgende gooi zijn naar het lang verloren genre, een spel dat wordt ontwikkeld door Almost Human. Waar genregenoten er ouderwets en vervallen uitzien, moet Grimrock uitblinken met gedetailleerde graphics. Het spel moet voor het einde van het jaar uitkomen en staat naast de iPad ook gepland voor pc en Mac.

Spelers lopen vanuit de eerste persoon rond in een kerker waar ze monsters, vallen en schatten tegenkomen. Aan jou de taak om je groep er heelhuids doorheen te krijgen en gaanderweg steeds sterker te worden en nieuwe bepantsering te vinden. Onderweg moet je ook de nodige puzzels oplossen om te vorderen door de kerker. Het spel zal, net als andere titels in het genre, te boek staan als een moeilijke titel die het nodige geduld van je zal vragen.

Almost Human is geen bekende naam in de game-industrie, maar vergis je niet: de vier man die onder deze naam werken hebben jarenlange ervaring en werkten aan spellen zoals Max Payne 2, Alan Wake en Shattered Horizon. Gezien het team relatief klein is, moeten we er van uitgaan dat de uitkomstdatum van eind 2011 een streefdatum is, niet een belofte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2011, 10:58
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.