iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Review: Aurora Feint: The Beginning (App Store)

Aurora Feint: The Beginning is een gratis puzzel- en strategiespel dat ook wel iets van een roleplaying game heeft. De game is gemaakt door twee jonge ontwikkelaars.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Aurora FeintAurora Feint is gemaakt door de 23-jarige ontwikkelaars Danielle Cassley en Jason Citron. De twee hebben een indrukwekkende gratis game gemaakt met de naam Aurora Feint: The Beginning. Die naam doet vermoeden dat er nog meer varianten van het spel aankomen. De ontwikkelaars hebben de game in ongeveer 10 weken ontwikkeld. Rondom het puzzelspel is een verhaal bedacht, met een kaart, een soort Role Playing-component met spullen die je kunt kopen en extra vaardigheden die je kunt verdienen, bijvoorbeeld als strateeg. Het uiterlijk van het spel is heel bijzonder: hoewel het in feite om een puzzelspel gaat, maken de onheilspellende muziek (Harry Potter-stijl), de duistere graphics en de geluidseffecten het een echt bijzonder spel.

Eigenlijk is Aurora Feint een puzzelgame, dat wel een beetje lijkt op Bejeweled: je moet steeds stenen verwisselen zodat drie of meer soortgelijke stenen op een rijtje komen. De bewegingsmogelijkheden van de stenen zijn wel iets anders: ze voldoen meer aan de wetten van de zwaartekracht dan in Bejeweled en je bent ook minder vrij om stenen te wisselen. Twee naast elkaar gelegen stenen kun je wel omwisselen, maar twee recht bovenop elkaar gestapelde stenen niet. Je kunt de iPhone ook op z’n kant houden om de stenen te laten vallen. Zodra er drie op een rij liggen exploderen ze en verdwijnen ze uit beeld. Aan de onderkant wordt telkens weer een nieuwe laag stenen toegevoegd, waarbij je moet zorgen dat de stapel niet te hoog wordt.

Wanneer je de game voor de eerste keer speelt helpen hints in de vorm van pop-ups je op weg. Ook wordt voor beginners de speeltijd verlengd omdat je waarschijnlijk zo bezig bent met het wegwerken van speelstenen, dat je helemaal vergeten bent de tijd in de gaten te houden. Gaandeweg het spel word je handiger in het hanteren van je tools en het verzamelen van kristallen, die je nodig hebt om nieuwe blauwdrukken te kunnen kopen. En tussendoor ben je natuurlijk ook nog – lekker simpel – aan het blokjes schuiven.

Info: Aurora Feint – The Beginning

[flickr]set:72157606166729853[/flickr]

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:27
Categorie Games
Onderwerpen app store, crash, logboek, populaire apps, stabilisatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.