Just Gobble: zet YouTube-video’s om naar mp3’s op de iPhone

Ontdoe YouTube-clips van hun beeld en speel enkel de van je favoriete nummers doorlopend af, ook op de achtergrond. De gratis iPhone-app Just Gobble laat je zelfs playlists aanmaken en ondersteunt AirPlay.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Just Gobble YouTube video's opslaan als muziek iPhoneEr is geen muziekdatabase zo groot als die van YouTube, maar naar muziek luisteren op YouTube op de iPhone is verre van ideaal. De speler kan op de achtergrond wel doorspelen via de multitask-bar, maar springt dan alsnog niet door naar het volgende nummer. Just Gobble maakt YouTube-muziek luisteren prettiger op de telefoon. Je zoekt op YouTube-video’s en met een knop ontdoet Just Gobble de video van de muziek. Daarna kan je de muziek in de app luisteren, inclusief de gebruikelijke functies die je van normale muziekspelers op de iPhone kent.

Just Gobble ontdoet de YouTube-video’s van hun beeld en slaat ze dan niet op op de iPhone, maar zorgt dat je het geluid online kunt streamen. Je kan de muziek zowel beluisteren met een Wi-Fi- als met een 3G-verbinding en met de knoppen vorige, volgende en pauze kan je je lijst met muziek gewoon op de bekende manier bedienen. Zelfs AirPlay wordt ondersteund.

De muziek die je door Just Gobble laat verwerken, kan je ook in afspeellijsten zetten. Je maakt Playlists aan met de knop Add in de rechter bovenhoek en geeft een lijst een naam. Als je die vervolgens opent, kun je met Add Songs to this playlist de lijst samenstellen. Daar valt eens te meer op dat het uiterlijk van deze app niet iets is om enthousiast van te worden. Als je een nummer toevoegt, zie je een lompe tekst ‘Added’ in beeld staan, opgetrokken uit grove pixels. Ook de tabbladen zijn niet aangepast op het Retina-scherm van de iPhone 4 en iPhone 4S. De nummers worden bovendien genoemd zoals de YouTube-video ervan heet. Dat betekent dat Caps Lock, kleine letters en bijschriften van een video al snel door elkaar staan.

Je kan natuurlijk niet alleen liedjes van hun beeld ontdoen met de app. Je kan bijvoorbeeld ook een toespraak laten verwerken door Just Gobble, om die vervolgens enkel terug te luisteren en niet terug te zien. Dat kan zeker streamend onderweg flink schelen op je dataverbruik.

Downloaden: Just Gobble (gratis)

Feitelijk zet Just Gobble de YouTube-video’s die je inlaadt niet om naar mp3’s, zoals we in de kop suggereren. We hebben voor ‘mp3’s’ in kop gekozen omdat het minder vraagtekens oproept dan ‘muziek’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 15:34
Categorie Muziek
Onderwerpen airplay, mp3, muziek, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.