AutoTrack krijgt app: zoeken naar occasions op iPhone

De tweedehands auto-website AutoTrack heeft een iPhone-app waarin je meerdere auto's in één zoekopdracht kan vangen.

AutoTrack iPhoneDe website voor tweedehands auto’s AutoTrack heeft een iPhone-app uitgebracht. Daarin kan je op zoek gaan naar een occasion aan de hand van onvoorstelbaar veel zoektermen. Je kan je auto uitzoeken op merk en model, transmissie, brandstof en prijs, maar je kan het daarnaast zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Aantal zitplaatsen, inhoud van de kofferbak, draaicirkel en aantal zitplaatsen: je kan het allemaal aangeven. De meest indrukwekkende optie is dat je in één keer kan zoeken op meerdere auto’s die je leuk vindt.

Meerdere auto’s in zoekopdracht

Als website gaat AutoTrack al sinds 2000 mee, wat best een prestatie mag heten in dit segment met concurrentie van onder andere Marktplaats, Speurders, AutoScout24, AutoTrader, Gaspedaal en nog veel meer sites, waarvan allen de gelinkte apps hebben trouwens. Dat AutoTrack op zoek is naar een unique selling point tegenover de concurrente, is wel duidelijk. In september dit jaar werd het bijvoorbeeld mogelijk om gratis te adverteren op de website. Dat is niet mogelijk vanuit de app, maar die heeft wel een ander handig punt. Je kan zoekopdrachten maken die in één keer zoeken op meerdere modellen van merken.

AutoTrack zoeken op auto's AutoTrack gevonden auto's

Zoeken op meerdere auto’s gaat op dezelfde manier als je zoekt naar één auto. Waar je normaal één merk en model ingeeft, selecteer je nu meerdere merken in de app. De modellen van die merken worden samen in één lijst geladen, waarna je ook de modellen waarop je zelf wilt zoeken selecteert. Zo kan je prima zoeken op een Ford Focus, Alfa 147 en Volvo V40 in één opdracht. Daarna vul je nog net zo makkelijk de gewenste brandstof en prijs in.

Priegelige foto’s

De resultaten worden getoond op twee verschillende manieren. Standaard laat de app alle auto’s onder elkaar zien in een lijst, waarbij je naast het model ook de kilomerstand, het bouwjaar en de transmissie ziet. Helaas vallen lange titels van auto’s uit beeld en zijn ook de foto’s wat priegelig. In de andere weergave-optie zie je alleen autofoto’s naast en onder elkaar, maar daarin zijn de foto’s helaas alsnog priegelig. Raar dat er niet voor een visuelere aanpak is gekozen, waarbij je duidelijk ziet welke auto je bekijkt. Gelukkig kan je de foto’s op de pagina van de auto zelf wel fullscreen bekijken. Daar voeg je een auto ook toe aan favorieten en vraag je gedetailleerde gegevens op, die je helaas niet meteen onder elkaar ziet maar veel aparte pagina’s openen.

AutoTrack detailpagina auto AutoTrack gevonden auto's

Controlepuntjes

Als je een account aanmaakt in de applicatie, wordt AutoTrack een echt handige applicatie. Daarmee sla je favoriete auto’s op met een ster en kan je zoekopdrachten bewaren met een boekenlegger. Vooral dat is natuurlijk een handige functie; kan je twee weken later dezelfde zoekopdracht nog eens uitvoeren. Helaas is niet alles aan de app even slim. Je kan geen algemene instellingen invoeren voor het rangschikken van de resultaten en elke keer handmatig op prijsvolgorde sorteren is bewerkelijk. Filteren op afstand gaat ook niet goed. De app maakt niet gebruik van je locatie, maar laat je een postcode invullen waarna je op de kaart een grote cirkel ziet waarin je wilt zoeken. Blijkt het bij de zoekopdracht achteraf maar 10 kilometer te bestrijken. Wil je de zoekopdracht bijstellen, dan voer je alles opnieuw in. Ten slotte lukt het ons regelmatig niet om een zoekopdracht op te slaan. AutoTrack is op de juiste weg, maar verdient nog een kleine beurt.

Downloaden: AutoTrack (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.