iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 46-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 46 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: FoodNoms
Houd je graag bij hoeveel je beweegt en of je wel goed slaapt? Dan moet je misschien ook bijhouden wat je allemaal eet op een dag, voor een compleet overzicht. Met FoodNoms scan je voedingswaarden op voorverpakt eten, maar je kunt ook zelf data invoeren. De app heeft qua ontwerp wat weg van de Gezondheid-app van Apple, maar dat is eigenlijk alleen maar goed.

In FoodNoms krijg je een mooi overzicht van jouw eetgedrag. Niet alleen van vandaag, maar ook van de afgelopen week. Met handige grafieken zie je snel wanneer je meer of minder calorieën dan gemiddeld binnenkrijgt op een dag. Je kunt ook hele overzichten krijgen van het eten wat je hebt gegeten, zodat je ook weet waar die calorieën dan vandaan komen, of juist missen. De data synchroniseert ook met de Gezondheid-app van Apple, zodat je het kunt bekijken naast je andere metingen.

iVerify

Veiligheid in het verkeer en op straat is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Maar digitale veiligheid wordt nog vaak vergeten. Om beveiliging van je iPhone makkelijker te maken is er iVerify. Deze app helpt je met het instellen van je privacy-voorkeuren en meer. Het is soms namelijk onduidelijk wanneer je nu wel of niet bepaalde instellingen moet gebruiken. Naast handleidingen bieden scant de app je telefoon ook eens in de zoveel tijd op abnormaliteiten, met mogelijke risicofactoren uitgelicht. Hier lees je meer.

PhotoRoom

PhotoRoom is onze nieuwste favoriete foto-app. Dit is een fotobewerker voor mensen die geen designer zijn. In plaats van het bewerken van pixels werk je met objecten. Je kiest bewerkingen zoals ‘Verwijder achtergrond’ en ‘Verander kleur van de lucht’. Je kiest dus veel meer voor acties in plaats van dat je in allerlei fotobewerkingstechnieken moet duiken. Hiermee maak je professioneel uitziende afbeeldingen, bijvoorbeeld van een product. De app gebruikt kunstmatige intelligentie om de achtergrond weg te halen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Musico

In Musico maak je muziek met kunstmatige intelligentie. De app is fraai ontworpen, maar doet niet echt denken aan iets waarmee je muziek maakt. Musico reageert op beweging, gebaren, andere geluiden en zelfs code. In de app kun je instellen in welke maat de muziek moet zijn, en wanneer de tonen omhoog of omlaag moeten. Heb je even niks te doen, probeer dan eens Musico! Het is een leuke app om mee te experimenteren.

Etc App

Met Etc maak je één lange notitie van al je gedachtegangen. De app gaat voor een ‘menselijke manier om notities te maken’. Dat wil zeggen dat je in je hoofd ook geen mooi geordende lijstjes maakt, en dat deze app precies zo werkt. Je kunt gelukkig wel makkelijk zoeken met handige trucs in de app. Wil je toch wel organiseren, dan is daar ondersteuning voor. Het idee is echter dat je kunt blijven typen. Je kunt notities ook delen met anderen en samenwerken.

Etc app notities

Sloth

Ontspannen kan soms de sleutel zijn tot een geslaagde dag. Heb je moeite met kalmeren door angst of stress, of heb je gewoon even zin om niks aan je hoofd te hebben? Dan is Sloth een goed steuntje in de rug. Met rustige animaties en ademhalingsgeluiden helpt de app je met ademhalen. De kleuren in de app kun je zelf aanpassen, zodat je beter tot rust komt met fijne kleuren. Je kunt ook instellen hoe lang je wil ontspannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 november 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.